Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;



 Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;

 Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;
Έμετ Ντάλτον
 Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;
Γκρατ Ντάλτον
 Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα;
Φρανκ Ντάλτον
Η συμμορία των Ντάλτον ήταν διαβόητη εγκληματική ομάδα που έδρασε στην αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892. Η συμμορία αποτελούταν από τέσσερα αδέρφια, τους Γκράτον (Γκρατ) (γεν. 1861), Γουίλιαμ (Μπιλ) (γεν. 1866), Μπομπ (γεν. 1869) και Έμετ (γεν.1871). Το όνομα τους έγινε ιδιαίτερα γνωστό σε
δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς διέπραξαν πολλές ληστείες σε τρένα και τράπεζες, και απασχόλησαν ουκ ολίγες φορές τις πολιτειακές αρχές.
Η οικογένεια Ντάλτον καταγόταν από το Τζάκσον Κάντρι του Μισούρι. Ο πατέρας τους, Λούις, διατηρούσε σαλούν στη πόλη Κάνσας, μέχρι που παντρεύτηκε την


Συνεχίζονται οι προσπάθειες για προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης του Σώματος Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μέσα στη δίνη των καιρών και στην οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας, το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζει την προσπάθεια, για προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης με την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Στο γραφείο του Σώματος Εθελοντών, Ανδ. Παπανδρέου 28 συλλέγονται φάρμακα που δεν έχουν λήξει και στέλνονται στους Γιατρούς του Κόσμου.
Μοιράστηκαν 50 παπλώματα και κουβέρτες σε ενορίες της περιοχής Χαλανδρίου για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Τα δωρεάν μαθήματα Ισπανικών, Φωτογραφίας και Γαλλικής γλώσσας συνεχίζονται με μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας, ενώ τον Απρίλιο θα ξεκινήσει μάθημα Πλεξίματος.
Επίσης μέλος του Σώματος Εθελοντών Αρχαιολόγος – Ξεναγός θα προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας αρχής γενομένης την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Σε κάθε γειτονιά του Χαλανδρίου οργανώνεται Εθελοντική Ομάδα που πραγματοποιεί συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για κοινή δράση προς επίλυση καθημερινών προβλημάτων.
Η συμμετοχή, η επικοινωνία, η προσφορά και η δράση θα κάνουν την ποιότητα της ζωής μας καλύτερη. Είναι στο χέρι όλων μας.



Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2106811228

Ώρες: 11:00 – 13:00 π.μ. εργάσιμες μέρες.



ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ



Συμβουλές μαγειρέματος

  • Προτιμήστε να ζεσταίνετε το νερό στον βραστήρα, αντί να χρησιμοποιείτε κατσαρόλα. Ζεσταίνεται ταχύτερα και οικονομικότερα. Μάλιστα, προσπαθήστε να τοποθετείτε μόνο την απαραίτητη ποσότητα νερού.
  • Φροντίστε τα μαγειρικά σκεύη να εφαρμόζουν σωστά στις εστίες της κουζίνας. Σπαταλάτε 20-30% περισσότερη θερμότητα και ρεύμα όταν η βάση του σκεύους είναι 1-2 εκατοστά μικρότερη από την εστία.
  • Όταν βράζετε νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Θα βράσει γρηγορότερα και με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
  • Αποφεύγετε τις άσκοπες προθερμάνσεις και το συχνό άνοιγμα-κλείσιμο του φούρνου. Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του φούρνου φεύγει το 20% της εσωτερικής θερμότητας. Καθαρίζετε τακτικά τα ηλεκτρικά μάτια και το φούρνο.
  • Για το ζέσταμα μικρών ποσοτήτων φαγητού προτιμήστε, εφόσον διαθέτετε, το φούρνο μικροκυμάτων γιατί εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια και χρόνο.

  • Επίσημο στρώσιμο τραπεζιού



    ImageΕάν αποφασίσετε να κάνετε ένα πιο επίσημο δείπνο, τότε εκτός από τις συνταγές που θα φτιάξετε, καλό είναι να στρώσετε όμορφα και το τραπέζι σας.  Εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πως στρώνουμε το επίσημο ή γιορτινό τραπέζι, ποιά είναι η θέση για τα διάφορα μαχαιροπίρουνα και ποτήρια.


    1. Ξεκινήστε βάζοντας το μεγάλο πιάτο (που θα μπει το κυρίως φαγητό) ακριβώς μπροστά στο κάθισμα.  Εάν χρησιμοποιήσετε κάποιο σουπλά τοποθετήστε το σωστά μπροστά στη θέση και πάνω του και ακριβώς στο κεντρο, το πιάτο.
    2. Αποφασίστε τι θα κάνετε με την πετσέτα. Μπορείτε είτε να την έχετε διπλωμένη απλά, είτε να της βάλετε ένα  διακοσμητικό δαχτυλίδι, είτε να τη διπλώσετε  σε κάποιο σχήμα και να τη βάλετε πάνω από το κεντρικό πιάτο. Στην πρώτη περίπτωση (που θα ακολουθήσουμε εδώ), διπλώστε την πετσέτα απλά σε ένα ορθογώνιο και βάλτε την από την αριστερή πλευρά του πιάτου (η διπλωμένη της πλευρά να είναι προς τα αριστερά επίσης). Στη δεύτερη περίπτωση, θα την τοποθετήσετε στα αριστερά, μετά τα πιρούνια (ακόμα πιο έξω δηλαδή). Στην τρίτη περίπτωση θα την τοποθετήσετε στο τέλος του στρωσίματος, πάνω από τα κεντρικά πιάτα. Δείτε ιδέες για το δίπλω


    Tips: το ψήσιμο του κρέατος – Η διαφορά στις λεπτομέρειες είναι μεγάλη!




    Ως παιδί -
    διόλου γενικώς δύστροπο- βαριόμουν και αρνιόμουν την ταλαιπωρία να μασήσω σκληρό κρέας. Ο κόπος των σιαγόνων φάνταζε μεγαλύτερος από την απόλαυση της γεύσης ενίοτε και της πείνας. Όσοι έχουν παιδιά, είμαι σίγουρος ότι έχουν δει το ίδιο έργο σε επανάληψη… Σε όλους μας έχει συμβεί να έχουμε στο πιάτο μας κρέας ανεπιθύμητα σκληρό! Παρότι κάναμε τη δέουσα κοζερί με τον χασάπη, αγοράσαμε το σωστό «καλό» κομμάτι και το μαγειρέψαμε ώρες μέσ’ τη σάλτσα, κάτι κάπου στράβωσε και το αποτέλεσμα συνοψίζεται στις τέσσερις αειθαλείς ηλικιακά λέξεις «είναι σκληρό, έχει …ίνες»! Αξίζει λοιπόν να «σας ψήσω» να δούμε το θέμα …ψήσιμο-μαγείρεμα κρέατος σε μερικές λεπτομέρειες καθώς και τι πρέπει να γίνεται ή μη  ώστε να αποφεύγονται οι «ατυχίες» στις μαγειρικές εκβάσεις.
    sliced rare meat properly cooked

    Οι καλογραμμένες συνταγές επισημαίνουν τα σημεία προσοχής στην εκτέλεσή τους, σπανιότερα δε εξηγούν και τους λόγους. Τις περισσότερες φορές αναφέρονται στα μικρά


    Label 14

    Followers

    VIDEO

    ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

    RECENT POSTS

    ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

    POPULAR POSTS

    ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
     

    HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha