Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

HALANDRI NEWS · Άρχισαν οι εγγραφές στο κολυμβητήριο



Το νερό γυμνάζει, ηρεμεί και είναι μια πολύ καλή low-budget άσκηση.


Η κολύμβηση όπως είναι  γνωστό, αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να γυμνάσουμε το σώμα και να χαλαρώσουμε το πνεύμα μας. Επιπλέον όμως, λόγω της άνωσης που προσφέρει το νερό, βοηθά και άτομα που πάσχουν από μυοσκελετικές παθήσεις. Καθώς η θάλασσα για τους περισσότερους αποτελεί παρελθόν, τώρα μας περιμένουν τα κολυμβητήρια!
Υπάρχουν διάφορα είδη κολύμβησης. Ας δούμε ποια σημεία του σώματος γυμνάζει το καθένα και που μπορεί να βοηθήσει.

Ελεύθερο ή κρόουλ: Είναι η πρώτη μορφή κολύμβησης από την παιδική μας ηλικία, γι’αυτό και πρόκειται για μια κίνηση φυσική, ρυθμική και ομοιόμορφη. Είναι ιδανική άσκηση για ομάδες μυών του θώρακα, των κοιλιακών και των ραχιαίων. Επίσης, γυμνάζει τα πόδια, τα χέρια και την ωμοπλάτη, ενώ δυναμώνει την καρδιά και τους πνεύμονες. Συνιστάται στα άτομα με ήπιες μορφές αρθρίτιδας σε όλες τις αρθρώσεις, καθώς και σε μυοσυνδεσμικού τύπου οσφυαλγίες.
Ύπτιο:Το ύπτιο γυμνάζει τους κοιλιακούς, τους ιερονωτιαίους, τους γλουτιαίους, τους μηριαίους, τους τετρακέφαλους, καθώς και τις μυικές ομάδες των άνω άκρων, των ώμων και της ράχης. Χαρίζει σωστή γράμμωση σε όλο το σώμα και έχει ευκολότερη αναπνοή από το κρόουλ. Συνιστάται στα άτομα με χρόνια οσφυαλγία, με ιστορικό κάκωσης στα γόνατα, τα ισχία και την ποδοκνημική, καθώς και σε όσους πάσχουν από χρόνια περιαριθρίτιδα του ώμου ή επικονδυλίτιδα του αγκώνα.
Πρόσθιο:Συνιστάται στα άτομα που έχουν δύσκαμπτες αρθρώσεις και δεν πρέπει να τις καταπονούν απότομα. Είναι ιδανικό στις αρθρίτιδες, στις ισχιαλγίες και στις ραχιαλγίες, καθώς και τις περιαρθρίτιδες.
Πεταλούδα: Θεωρείται ο σκληρότερος τρόπος κολύμβησης, επειδή όταν προσδίδεται προωθητική δύναμη συμμετέχει και ο κορμός. Ο τρόπος αυτός γυμνάζει το θώρακα, τους μηρούς, τους ώμους, τα μπράτσα καθώς και τους πνεύμονες και την καρδιά. Η πεταλούδα συνιστάται σπανιότερα από τους άλλους τρόπους κολύμβησης, αφ’ενός γιατί  λίγα άτομα κατέχουν την τεχνική και αφ’ετέρου γιατί  δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από μυοσκελετικές παθήσεις.
Εκτός  όμως από αποτελεσματική και θεραπευτική, η κολύμβηση είναι και μια happy price άσκηση. Επισκεφθείτε κάποιο από τα κολυμβητήρια της Αττικής όπου μπορείτε να κολυμπήσετε πληρώνοντας μια μικρή μηνιαία συνδρομή.
Βόρεια προάστια:
Κολυμβητήριο Χαλανδρίου
Λεωφ. Πεντέλης 150
Τηλ: 210- 68 19 350
Νότια προάστια:
Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου
Μαρίνα Αλίμου
Τηλ.: 210 9813192
* Αποσπάσματα  από το post δημοσιεύθηκαν σε άρθρο στην εφημερίδα «Το Βήμα» (Ιούνιος 2011).

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha