Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΚΙ ΟΜΩΣ… ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΪΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.




1. Στο PSI του 21% υπήρχε όρος για παραχώρηση του μεγαλύτερου διαπραγματευτικού χαρτιού της Ελλάδας στους τραπεζίτες. 

Ποιος ήταν αυτός???
Η μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times που δημοσιεύτηκαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2011, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου των ελληνικών ομολόγων προκειμένου να συμμετάσχει στο PSI του 21%, χωρίς ποτέ να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες για το ποιο ακριβώς δικαίωμα παραχωρούσε και τί θα μπορούσε να σήμαινε αυτό για την ιστορία της Ελλάδας στην περίπτωση που στα επόμενα χρόνια το πρόγραμμα δεν πετύχαινε και η χώρα αναγκαζόταν να πτωχεύσει.

Με λόγια απλά:
Ενώ σε μια διαπραγμάτευση το ……  >>>>>>


βασικό ζητούμενο είναι να εξασφαλίζει κανείς για λογαριασμό του τους καλύτερους δυνατούς όρους, οι «εθνικοί μας σωτήρες» όχι μόνο δεν προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυνατά για τη χώρα και το λαό της, αλλά αντίθετα παρέδωσαν αμαχητί και τα όποια ατού είχαν ήδη στη διάθεσή τους.

Και να η απόδειξη:
Η Anna Gelpern, ειδικός στο δίκαιο κρατικών ομολόγων στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε την πληροφορία στους New York Times. Η εφημερίδα στο άρθρο της αναλύει το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα και εξηγεί ότι με τη συμφωνία για το PSI αποδέχτηκε να το χάσει κάτι που μπορεί να της κοστίσει αν χρειαστεί να προχωρήσει σε επόμενη διαπραγμάτευση στο μέλλον…
2.Η επιμονή στην οριστική απώλεια του εν λόγω πλεονεκτήματος, δεν είναι απλά ανεξήγητη, αλλά ελέγχεται και για τα κατάφωρα αντεθνικά και ζημιογόνα της χαρακτηριστικά.

Έτσι, καθώς το PSI ακυρώθηκε η Ελλάδα κράτησε το πλεονέκτημα της και εξακολουθεί να αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί για το PSI+. Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί, ωστόσο, μία ένδειξη του ότι η νέα κυβέρνηση θα ακολουθήσει το δρόμο της μυστικότητας και στο PSI+ και χωρίς να ενημερώσει κανέναν θα παραχωρήσει αυτή τη φορά οριστικά το μεγαλύτερο νομικό πλεονέκτημα της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της επίκαιρη ερώτηση για το θέμα από τις 7 Νοεμβρίου από τον ανεξάρτητο βουλευτή κύριο Κουρουμπλή αλλά αποφεύγει να απαντήσει. Γιατί???

3.Τι σημαίνει επί της ουσίας αυτή η επικίνδυνη και εθνικά ζημιογόνα επιμονή σε πολιτικές εγκατάλειψης ενός βασικού διαπραγματευτικού δικαιώματος από τη μεριά της Ελλάδας???

Αν αυτή η επιλογή ολοκληρωθεί, και στο πιθανό ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια (ή μήνες), τότε ακόμη και αν επιστρέψει στη δραχμή το χρέος της θα πρέπει να πληρωθεί σε ευρώ ενώ ακόμη και αν πτωχεύσει οι δανειστές θα μπορούν να διεκδικήσουν ελληνική περιουσία!!!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι:
Η παραχώρηση αυτή είναι δραματική αρκεί να σκεφτεί κανείς το εξής: Αν η χώρα γυρίσει στη δραχμή, με το υπάρχον δίκαιο μπορεί να αποπληρώσει το χρέος σε δραχμές. Έστω πως σε μία τέτοια περίπτωση το χρέος της αποτιμηθεί 100 τρις δραχμές (το ποσό χρησιμοποιείται για το παράδειγμα) και έστω πως ο πληθωρισμός, ιδιαίτερα στην αρχή, ανέλθει στην Ελλάδα μεταξύ 10-20% για μερικά χρόνια. Αυτό σημαίνει πως σε βάθος 5-10 ετών η πραγματική αξία του χρέους θα έχει μηδενιστεί ακριβώς εξαιτίας του πληθωρισμού.

Αυτό είναι κάτι το οποίο τρέμουν οι δανειστές της χώρας καθώς η Ελλάδα και δε θα πτωχεύσει και θα πληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά και θα βρεθεί να μην της έχει κοστίσει το χρέος τίποτα με τους δανειστές να έχουν χάσει τα χρήματα τους.

Αντίθετα, αν το δίκαιο είναι το αγγλικό όπως στο PSI+ τότε στην περίπτωση που η χώρα γυρίσει στη δραχμή το χρέος θα πρέπει να πληρωθεί στο ευρώ με τον πληθωρισμό να παραμένει χαμηλός και τη χώρα να τινάζεται στον αέρα.

Επιπλέον, ακόμη και με την Ελλάδα στο ευρώ με βάση το ισχύον δίκαιο η χώρα μπορεί να ψηφίσει νόμο στο Κοινοβούλιο σύμφωνα με τον οποίο αν το 51% των ομολογιούχων συμφωνήσει να δεσμεύεται και το υπόλοιπο 49% να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους. Καθώς ομόλογα ύψους περίπου 120 δις ευρώ κατέχονται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς, η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει αναδιάρθρωση σε ομόλογα ύψους 240 δις ευρώ, δηλαδή περίπου στα 2/3 του χρέους.

Αυτό το δικαίωμα η χώρα μπορούσε να το έχει ασκήσει εξ αρχής ακόμη και σε μεγαλύτερο τμήμα του χρέους αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το έ 0px; padding-leειμ paddingνα στηρίding-top: 0px;">
Δηλαδή…
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, που η Ελλάδα εκβιάζεται και εμπαίζεται εδώ και μήνες για τη εκταμίευσης της 6ης δόσης (Ελλάδα είναι οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί της) θα έπρεπε επιτέλους κάποιος να ενημερώσει τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες ότι είχαν ένα εξαιρετικό διαπραγματευτικό χαρτί απ’ την αρχή και υπέφεραν όσα δεινά έχουν υποστευμφερόντων των δανειστών και της Γερμανίας.

Δηλαδή…
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, που η Ελλάδα εκβιάζεται και εμπαίζεται εδώ και μήνες για τη εκταμίευσης της 6ης δόσης (Ελλάδα είναι οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί της) θα έπρεπε επιτέλους κάποιος να ενημερώσει τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες ότι είχαν ένα εξαιρετικό διαπραγματευτικό χαρτί απ’ την αρχή και υπέφεραν όσα δεινά έχουν υποστεί εδώ και 1,5 χρόνο προκειμένου να σώσουν την Ευρώπη και τους δανειστές τους. Γι’ αυτό τους αξίζει άμεσα μία ουσιαστική λύση η οποία προφανώς δεν είναι 10 χρόνια οικονομικού πόνου με παραχώρηση του δικαίου των ελληνικών ομολόγων στους δανειστές τους ώστε να μείνουν νομικά άοπλοι.

Αντί γι αυτά που ήταν άλλωστε και αυτονόητα…
Εν αναμονή της δημιουργίας του ελληνικού PSI, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για το μοντέλο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σε άρθρο των Financial Times αναφέρεται πως η συμφωνία για το ελληνικό PSI θα αποτελέσει το πρότυπο και για υπόλοιπες συμφωνίες αναδιάρθρωσης, υποδεικνύοντας πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι μόνο η αρχή.

Οι τράπεζες ενδιαφέρονται να θέσουν τους όρους πάνω στους οποίους θα δημιουργηθεί το μοντέλο και άλλων αναδιαρθρώσεων και αυτό κάνει τις διαπραγματεύσεις πολύ σημαντικές. Η εφημερίδα επιμένει, όπως και πολλά δημοσιεύματα των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες, πως το IIF απαιτεί την αλλαγή του δικαίου που ρυθμίζει ομόλογα που θα συμμετέχουν στο PSI από το ελληνικό στο αγγλικό ώστε, μεταξύ άλλων, να εμποδιστεί μία πιθανή νέα αναδιάρθρωση στο μέλλον.

Ακόμη χειρότερα, ωστόσο, η εφημερίδα υποστηρίζει πως ακόμη και οι ελληνικές τράπεζες έχουν δηλώσει την προτίμηση τους στην πρόταση του IIF, το οποίο αν όντως ισχύει συνεπάγεται ότι οι ίδιες οι ελληνικές τράπεζες στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους στηρίζουν μία καταστροφική για την Ελλάδα πρόταση αποδεχόμενες τόσο την αλλαγή του δικαίου των ελληνικών ομολόγων στο αγγλικό όσο και τους υπόλοιπους όρους που θέτει το IIF αντί να διαφωνήσουν και να στηρίξουν μία πρόταση με γνώμονα το ελληνικό και όχι το ίδιο συμφέρον τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους Financial Times το IIF ζητά να εγκριθεί όρος που θα συνδέει τις εγγυήσεις που θα παράσχει η ελληνική κυβέρνηση με την αύξηση του ΑΕΠ έτσι ώστε τα οφέλη από την επίτευξη της όποιας οικονομικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας να μοιράζονται με τις τράπεζες αντί να ενισχύουν την Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.

Αν, μάλιστα, ισχύει το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες στηρίζουν την πρόταση του IIF τότε είναι τουλάχιστον απογοητευτικό το ίδιο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να διεκδικεί τέτοιου είδους συνδεδεμένα με τον πόνο των Ελλήνων πολιτών οφέλη.

Αυτοί λοιπόν είναι οι «σωτήρες» μας και αυτός είναι ο λόγος που οι συμμορίες των νταβατζήδων απαίτησαν δοτή κυβέρνηση πειθήνιων ανδρεικέλων για να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά, πριν επιτρέψουν στο ελληνικό λαό να τους στείλει στο διάβολο με άμεσες εκλογές.

Τώρα ξέρεις για ποιο λόγο θα πρέπει η ζωή αυτής της δοτής κυβέρνησης να γίνει μαρτύριο… Για να μη γίνει κόλαση η δική σου ζωή.

Τώρα ξέρεις γιατί η άμεση ανατροπή αυτής της δοτής κυβέρνησης έχει επείγουσα εθνική σημασία… Γιατί αν αυτή η κυβέρνηση δεν ανατραπεί, τότε η πορεία της χώρας στηνκαταστροφή, είναι ήδη δρομολογημένη.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha