Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Θα αυτο-εξευτελιστεί ο Αντώνης Σαμαράς;


Γράφει ο Θωμάς Ηλιόπουλος
Τον δρόμο που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς, τον διάλεξε μόνος του. Οι δυνάμεις της διαπλοκής και της ξενοδουλείας είχαν εξ’αρχής λυσσάξει, από τον Μάιο του 2010 ακόμη, να τον βάλουν στο ίδιο κάδρο με αυτούς. Το πάλεψαν πολύ και τελικά το κατάφεραν, αλλά μόνο εν μέρει, για να είμαστε και δίκαιοι. Ο καημός των ευρώ-φασιστών και των ντόπιων δοσίλογων είναι

να μην απομείνει κανείς αληθινός ευπατρίδης πολιτικός ανάμεσα στους...Έλληνες αστούς πολιτικούς. Πρέπει άπαντες να είναι τυφλά εκτελεστικά όργανα.
Γι’αυτό και πρέπει να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς. Διότι πρέπει αύριο να μην μπορεί να αρθρώσει ούτε καν το αδύναμο ‘‘κιχ’’ που ψελλίζει τώρα. Πρέπει να δεσμευτεί και για το αύριο, πρέπει να δεσμευτεί και για μετά τις εκλογές. Σαν να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα, σαν να μην υπάρχει ελληνικός λαός. Το μήνυμα των ναζί είναι σαφές: δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση.
Αλλά τον λάκκο που έχει εμπρός του τώρα, τον έσκαψε μόνος του. Τα φλέγοντα προβλήματα απαιτούν ριζοσπαστικές, κι όχι μεσοβέζικες λύσεις.Η υποχώρηση του στο θέμα συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ήταν στρατηγικού χαρακτήρα. Ήταν ένα μοιραίο λάθος κι αυτό είναι ολοφάνερο πλέον από τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκομένων. Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν δεν είναι απλά να γίνει μια μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας για την 6η δόση ή για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.
Αυτό που επιδιώκουν είναι η απόλυτη υποταγή όσων πατριωτικών δυνάμεων έχουν μείνει ακόμη στην Νέα Δημοκρατία, και η πιστή και μέχρι κεραίας εφαρμογή του σχεδίου υποδούλωσης του ελληνικού λαού, μέσω μιας κοινοβουλευτικής χούντας. Πρέπει όλες οι αστικές δυνάμεις να είναι ίδιες και να μην βγάζουν άχνα.
Ο Σαμαράς συμφώνησε στην μεταβατική κυβέρνηση και σε εκλογές την 19η Φεβρουαρίου του 2012. Αλλά εξ’αρχής έχει απομείνει μόνος του σαν την καλαμιά στον κάμπο να μιλαει γι’ αυτα τα δυο. Όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν περίπου αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πάει ως το 2013. Και αυτό σήμερα (22/11/2011) φάνηκε ξεκάθαρα και με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλαδή από τα χείλη του προέδρου και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης.
Το πλέον σημαντικό είναι ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να επιβάλλει τίποτα από όλα αυτά που υποτίθεται ότι έχουν συμφωνηθεί. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά ότι και να γίνει από εδώ και πέρα, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική του! Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ κυβερνούσαν μέχρι χθες και μας έφτασαν σ’αυτη την κατάντια, αλλά αν σήμερα χρεοκοπήσουμε θα φταίει ο Σαμαράς επειδή δεν υπογράφει! Δεν έχει τελειωμό η εθνική μας σχιζοφρένεια.
Αλλά δεν του φταίει κανείς. Το ‘‘εδώ και τώρα εκλογές’’ του μεσημεριού του Σαββάτου της 5ης Νοέμβρη μετατράπηκε στο ‘‘εγώ θα βοηθήσω’’ (ποιον; Τον ΓΑΠ;) του πρωινού της Κυριακής, 6/11, για να καταλήξει τελικά στο κοινοβουλευτικό έκτρωμα της 11/11 υπό το μίσθαρνο όργανο των διεθνών τραπεζιτών. Γι’αυτο σήμερα δεν τον εμπιστεύονται ούτε ακόμη και οι μέχρι πρότινος τυφλοί υποστηρικτές του
Το αίτημα για δημοκρατία πνίγηκε γιατί έτσι απαίτησαν οι σκοτεινές δυνάμεις. Κι όπως είναι ολοφάνερο πλέον, και χρόνος για εκλογές υπήρχε, και όλα. Αλλά κάποιοι έκριναν και αποφάσισαν ότι οι εκλογές αυτή την στιγμή στην Ελλάδα θα ήταν πολύ ‘‘επικίνδυνες’’ για το σύστημα.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, ο Σαμαράς, αντί να πάει με το μέρος του λαού και της δημοκρατίας, προτίμησε να εμπλακεί σε δολοπλοκίες και αδιέξοδες καταστάσεις. Και τώρα επιδιώκουν να τον εξευτελίσουν περαιτέρω, αλλά δεν θα είναι τόσο απλό. Θα το κάνουν να φαίνεται σαν αυτοεξευτελισμος, μετά από όσα έχει δηλώσει.
Θα αυτοεξευτελιστεί λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς;
Είναι τόσο ισχυρά τα συμφέροντα που διακυβεύονται που θα τον υποχρεώσουν σε τέτοια ταπείνωση;
Το ζήτημα πάντως είναι, πως το μόνο που κινδυνεύει είναι τα συσσωρευμένα κέρδη της διαπλοκής και της ελληνικής αεριτζίδικης δήθεν αστικής τάξης. Διότι δεν υπάρχει αληθινή αστική τάξη στην Ελλάδα.
Ούτε κινδυνεύει ο λαός, η πρόοδος του και η ευημερία του. Η εξαθλίωση του λαού θα έρθει με την πλήρη εφαρμογή του νέου μνημονίου, σε βάθος δεκαετίας, ίσως και παραπάνω.
Σήμερα κανείς δεν ρωτάει τον Παπανδρέου και τον Καρατζαφέρη, αν θα υπογράψουν ή όχι. Είναι αυτονόητο ότι οι υπαλληλίσκοι της ευρώ-δικτατορίας θα πράξουν άμεσα ότι διαταχθούν. Είναι εκπληκτική η πρόσφατη κωλοτούμπα του Καρατζαφέρη (μια από τις πολλές, φυσικά), όταν νομίζοντας προ ημερών ότι, μετά από κάποια δήλωση του Γιουνκερ, έχει λήξει το ζήτημα με τις υπογραφές, φώναζε με στόμφο στην βουλή ότι αρκεί η ‘‘μπέσα’’ του Έλληνα. Σήμερα, σπεύδει με τον πλέον γλοιώδη τρόπο να δηλώσει ότ, ο Καρατζαφερης κάνει πρόβες πρωθυπουργικών κοστουμιών στον καθρέφτη και φουσκώνει σαν το παγώνι, και για να μην ξεχνιόμαστε, για όλα φταίει ο Σαμαράς.
Ναι, φταίει. Γιατί αντί να μπει επικεφαλής του λαού και να τους γκρεμίσει, προτίμησε την συναλλαγή μαζί τους.
Η δικαιολογία; Το ‘‘ευρωπαϊκό όραμα’’ της Ελλάδος. Το έχω ξαναγράψει και θα το αρότητα των ημι-διακοπών του, σχεδιάζει το πολιτικό του μέλλον, και νιώθει ευτυχής που προσωρινά γλίτωσε το Ειδικό Δικαστήριο, ο Καρατ την φασιστικό γρβες πρωθυπουργικών κοτης Μέρκελ και του Σαρκοζί.
Οι εποχές έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει ούτε Σοβιετική Ένωση, ούτε υπαρκτός σοσιαλισμός. Υπάρχουν μόνον τα έθνη και η Νέα Τάξη.
Πολιτισμός και οικονομία υπήρχε και πριν την ευρωζώνη, και φυσικά θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτήν. Αρκεί να σταματήσουμε να σκαφτόμαστε σαν πρόβατα.

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει ούτε Σοβιετική Ένωση, ούτε υπαρκτός σοσιαλισμός. Υπάρχουν μόνον τα έθνη και η Νέα Τάξη.
Πολιτισμός και οικονομία υπήρχε και πριν την ευρωζώνη, και φυσικά θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτήν. Αρκεί να σταματήσουμε να σκαφτόμαστε σαν πρόβατα.
Η εκτίμηση μου είναι ότι στον δρόμο που πήρε από την αρχή ο Σαμαράς, δεν μπορεί να κάνει πίσω τώρα, και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με μια ακόμη μεγαλοπρεπή κωλοτουμπα, θα υπογράψει όλα τα έγγραφα υποταγής που απαιτούν. Για να μην ‘‘κινδυνέψει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας’’ και επειδή ‘‘η ΝΔ είναι εγγυήτρια της ομαλότητας’’.
Κουτόχορτο για πρόβατα. Τώρα που τον έβαλαν στον χορό, θα χορέψει.
Είμαι περίεργος να δω μετά τι θα λένε οι προσωπολάτρες ομοϊδεάτες μου της Νέας Δημοκρατίας.
Μακάρι, χίλιες φορές μακάρι, να διαψευστώ.
Χίλιες φορές μακάρι να βγω ψεύτης,
Οι ευρώ-φασίστες όμως κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Απαξιώνουν μέχρι er_castlς όλα τα αστικά κ=3; takeover_castleville-760x80-v4_swf_201623312φουkeover_castleville-760x80-v4_swf_31431739897=3; PHPSESSID=nduuemt4vf18nq7f9csr47svl5; _sv_data=%7B%22location%22%3A%7B%22country_name%22%3A%22Greece%22%2C%22city%22%3A%22Athens%22%2C%22region%22%3A%2235%22%2C%22latitude%22%3A37.9832992553711%2C%22country_code%22%3A%22GR%22%2C%22country_code3%22%3A%22GRC%22%2C%22longitude%22%3A23.7332992553711%7D%2C%22updated_at%22%3A1322051358212%7D; fbsr_102452128776=0wBv2BjCyk3o20vIk2EvZIL0wjjNKwyIzdWkFου δεν γνωρίζουμε εμείς.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha