Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δυο αρκουδάκια του «Αρκτούρου» επιστρέφουν σπίτι τους



Όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον, για δυο αχώριστα αρκουδάκια που μεγάλωσαν σαν αδέλφια στον Κτηνιατρικό Σταθμό της οργάνωσης «Αρκτούρος» στον Αετό Φλώρινας, από τον περασμένο χειμώνα που βρέθηκαν ορφανά! Ο «Λιτλ Τζον» και ο «Νικήτας» πέρασαν με επιτυχία το πρόγραμμα προσαρμογής που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι πλέον σε θέση να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους.
        
Τα δυο πανέμορφα αγρίμια τα ένωσε από μωρά κοινή μοίρα. Έχασαν και τα δυο τις μητέρες τους και βρέθηκαν το ένα να κλαίει σε δασική περιοχή του Άργους Ορεστικού στην Καστοριά και το άλλο στη στάνη ενός κτηνοτρόφου στο Περτούλι Τρικάλων, που το φρόντιζε σαν... κατοικίδιο! Η ηλικία τους ήταν ιδανική για να ενταχθούν στο πρόγραμμα προσαρμογής που βασίστηκε στο πρωτόκολλο του Αμερικανού ειδικού Τζον Μπίτσαμ και έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο Αϊντάχο των ΗΠΑ.
        
Το πρόγραμμα προβλέπει την περίθαλψη και εκπαίδευση των ορφανών με όσο το δυνατό μικρότερη ανθρώπινη παρουσία, ώστε να μη συνηθίσουν στην εξάρτηση. Και τα δυο κατάφεραν να επιβιώσουν, κερδίζοντας το δικαίωμα να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία. Πριν τα απελευθερώσουν, οι υπεύθυνοι του «Αρκτούρου» θα τους τοποθετήσουν ειδικά ραδιοκολάρα για να παρακολουθούν την πορεία επανένταξής τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha