Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Blogger Dynamic Views (τι είναι, πως τα εφαρμόζω, θετικά-αρνητικά)



Καλησπέρα στους αναγνώστες του bloggertips.gr
Σήμερα θα μιλήσουμε για τη νέα λειτουργία του blogger η οποία έγινε διαθέσιμη σε όλους πριν από μερικές ημέρες (28/9/2011 για την ακρίβεια), τα Dynamic Views.


Τι είναι λοιπόν τα Dynamic Views και πώς μπορούμε να τα εφαρμόσουμε;

Τα Dynamic Views είναι ένας νέος τρόπος προβολής των blog μας. Περιλαμβάνει επτά νέους τρόπους προβολής των blog μας: Classic, Mosaic, Sidebar, Flipcard, Snapshot, Timeslide και Magazine (δείτε την παρακάτω εικόνα για να πάρετε μια ιδέα από το καθένα!).
Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εικόνα, κάθε τρόπος προβολής (πχ Classic, Mosaic) διαφέρει αρκετά από τους υπόλοιπους.

Για να εφαρμόσετε κάποιο από τα παραπάνω στο blog σας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

1. Σύνδεση στο λογαριασμό blogger.
2. "Δοκιμάστε την ενημερωμένη διεπαφή του Blogger" (προαιρετικά)
3. "Πρότυπο"
4. "Προσαρμογή"
5. "Dynamic Views" και επιλέγετε ένα από τα επτά διαθέσιμα πρότυπα
6. "Εφαρμογή στο ιστολόγιο" και "Προβολή ιστολογίου" για να δείτε το αποτέλεσμα!

Μετά τη μεγάλη αλλαγή στο περιβάλλον διαχείρισης του blog μας, τώρα έρχεται μια νέα μεγάλη αλλαγή, αυτή τη φορά στον τρόπο προβολής του blog μας.

Πάμε να δούμε τι μας άρεσε και τι δε μας άρεσε συνοπτικά:
Μας άρεσε:-Το απλόκαθαρό και όμορφο design των νέων προτύπων.
-Η γρήγορη φόρτωση των σελίδων (αποτέλεσμα του από πάνω).
-Η διαδραστικότητα των νέων προτύπων.
-Τα έτοιμα +1, Tweet και Like buttons που προσφέρονται από μόνα τους σε κάθε πρότυπο.
-Η φόρτωση πολλών post στην αρχική σελίδα, κάτι που δεν απαιτεί χρόνο, αφού οι αναρτήσεις που είναι παρακάτω φορτώνουν με το scrollάρισμα προς τα κάτω.
-Η δυνατότητα που έχουν οι επισκέπτες να προβάλλουν το blog σας με επτά τρόπους, ανεξάρτητα με το ποιον από τους επτά έχετε προ-επιλέξει εσείς.

Δε μας άρεσε:-Το γεγονός πως δε μπορούμε να προσαρμόσουμε (προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα στο μέλλον) το blog μας όπως θέλουμε εμείς.
-Δεν έχουμε πρόσβαση στην HTML.
-Δεν μπορούμε να προσθέσουμε δικά μας gadget.
-Η λειτουργία Dynamic Views δεν είναι διαθέσιμη για όλα τα blogs! Δε φταίει το πρότυπο που έχετε, καθώς σε δύο ολόιδια blogs που δοκίμασα να εφαρμόσω τα Dynamic Views, στο ένα εφαρμόστηκε ενώ στο άλλο όχι! Ίσως είναι θέμα χρόνου, θα δείξει...
-Αν και βελτιώθηκαν κάπως τα σχόλια, ακόμα δεν έχουμε τη δυνατότητα απάντησης (reply) προς τους σχολιαστές.

(Επίσης πρέπει να γνωρίζετε πως αν έχετε επιλέξει να βλέπετε το blog μόνο εσείς, να μην είναι δηλαδή ορατό σε οποιονδήποτε, τότε δε θα μπορείτεπάλι να εφαρμόσετε τα Dynamic Views!)
Αυτά είναι πάνω κάτω τα θετικά και αρνητικά που αποκόμισα εγώ από τα Dynamic Views, μια λειτουργία που πιστεύω πως ήρθε για να μείνει, εφόσον φυσικά βελτιωθεί σε κάποιους τομείς τους οποίους έθιξα παραπάνω.

Είναι φανερό πως η blogger προσπαθεί να κρατήσει τους bloggerposters (εμάς και εσάς δηλαδή!) στην πλατφόρμα της. Είναι επίσης φανερό πως κάνει βήματα εμπρός όσον αφορά το θέμα του design στα blog μας. Αυτό που δε μπορούμε να καταλάβουμε όμως, εγώ τουλάχιστον, είναι γιατί δεν ανεβαίνει επίπεδο και στον τομέα της ευχρηστίας.

Πώς να μην μεταπηδήσεις ύστερα σε κάποια άλλη, επίσης δωρεάν, πλατφόρμα, τη στιγμή που δε μπορείς να τροποποιήσεις το blog σουστη blogger, έστω σε ένα βασικό επίπεδο;

Copyrights: http://www.bloggertips.gr/

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha