Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τα σενάρια της καταστροφής



Κατά μια παράξενη σύμπτωση, τόσο μία αρχαία προφητεία των Μάγιας όσο και η σύγχρονη ηλιακή φυσική δείχνουν ότι το έτος 2012 θα είναι καθοριστικό για τον πλανήτη, ίσως και καταστροφικό. Κι αν υπάρχει κάποια σημασία σε αυτή τη σύμπτωση; Μια σειρά από σενάρια καταστροφής του πολιτισμού μας που μπορεί να συμβούν το 2012 ή περίπου τότε, παρουσιάζει ο Αμερικανός συγγραφέας Λόρενς Τζόζεφ στο βιβλίο του «Αποκάλυψη 2012» (εκδόσεις «Κέδρος»).
Το βιβλίο, που έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 αντίτυπα σε 21 γλώσσες, επιχειρεί μία επιστημονική έρευνα πάνω στις προβλέψεις για το τέλος του πολιτισμού. Ο συγγραφέας επιμένει: «Το 2012 θα είναι ζωτικής σημασίας, ίσως καταστροφικό, πιθανόν αποκαλυπτικό, σε βαθμό ασύλληπτο για την ανθρώπιη ιστορία».
Πού βασίζει τη βεβαιότητά του αυτή; Σε μία σειρά από επιχειρήματα:

Οι προφητείες των Μάγιας, οι οποίες βασίζονται σε αστρονομικές παρατηρήσεις, δείχνουν ότι η 21η Δεκεμβρίου 2012 θα σηματοδοτήσει τη γέννηση μιας νέας εποχής, που θα συνοδεύεται από αίμα και αγωνία, ελπίδα και υποσχέσεις.
Στο μαγνητικό πεδίο της Γης – το οποίο μας προστατεύει από τη βλαβερή κοσμική ακτινοβολία – αναπτύσσεται ένα μυστηριώδες ρήγμα.
Το υπερηφαίστειο του Γέλοουστοουν είναι έτοιμο να εκραγεί, και αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να αναμένουμε έναν πυρηνικό χειμώνα και σχεδόν ολικό αφανισμό.
Η επόμενη κορύφωση στον κύκλο των ηλιακών κηλίδων (που αναμένεται το 2012) ίσως σημειώσει ρεκόρ σε αριθμό και ένταση ηλιακών καταιγίδων σφυροκοπώντας τη Γη με κοσμική ακτινοβολία και πυροδοτώντας φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς και τυφώνες σαν τον τυφώνα Κατρίνα.
Ρώσοι γεωφυσικοί πιστεύουν ότι η Γη θα καταστραφεί από τη συνάντησή της με διαστρικό ενεργειακό σύννεφο, που έχει εισέλθει στο ηλιακό σύστημα.
Δεν τρομάξατε από όλα αυτά; Ο Λόρενς Τζόζεφ καταφέρνει στο βιβλίο του να διατηρεί ένα χαλαρό και διασκεδαστικό τόνο και ταυτόχρονα να κινδυνολογεί με το παραπάνω. Πάντως, υποδεικνύει ένα «εμβολιασμένο» ενάντια στην Αποκάλυψη του 2012 μέρος, την Μπερέα στο Κεντάκι: την πιο σταθερή σεισμικά και ηφαιστειακά περιοχή της Βόρειας Αμερικής.
Ο ίδιος συμβουλεύει: «Πάρτε στα σοβαρά το 2012, αλλά μην πανικοβάλλεστε. Κάντε σχέδια έκτακτης ανάγκης, αλλά μην κάνετε κάτι βιαστικά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα έχουμε δουλειά να κάνουμε, πολλή προετοιμασία, κοινωνική και προσωπική, για τη δοκιμασία που πρόκειται να έρθει. Αν μπορέσουμε να κοιτάξουμε μέσα μας και να προχωρήσουμε μπροστά, θα βρούμε επίσης έναν τρόπο ν' αναδυθούμε από την απειλή».
Ο Λόρενς Τζόζεφ είναι δημοσιογράφος και επιστημονικός σύμβουλος. Εχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την επιστήμη, το περιβάλλον, την πολιτική και τον επιχειρηματικό κόσμο. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα όπως οι «New York Times», το «Salon» και το «Audubon». Σήμερα είναι πρόεδρος του συμβουλίου της Ενωσης Συμβούλων Αεροδιαστημικής στο Αλμπουκέρκι του Νιου Μέξικο.
ΧΡΥΣΑ ΝΑΝΟΥ

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha