Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σοκολατένια καρυδόπιτα



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα καρύδια αλεσμένα
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 6 κουταλιές γάλα
  • 250 γρ. λιωμένη σοκολάτα
  • 1/2 κουταλάκι ξύδι
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα λάδι

Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Περιέχει
Σερβίρει
8-10 μερίδες

Πως το κάνουμε:

  1. Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται. Χτυπήστε τα 3'.
  2. Βουτυρώστε καλά και αλευρώστε ένα ταψί τετράγωνο (25 εκ.) ή μακρόστενο 20x30 εκ. Αδειάστε μέσα το μίγμα.
  3. Ψήστε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 50' - 1 ώρα. Ετοιμάστε το σιρόπι, λίγο πριν το τέλος του ψησίματος. Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 7' σε πυκνό σιρόπι. 
  4. Σιροπιάστε το κέικ, αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο, με το καυτό σιρόπι, αφού όμως πρώτε τρυπήσετε την επιφάνειά του σε πολλά σημεία με ξύλινη φουρκέτα. Αφήστε το να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι. 
  5. Κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε με σαντιγί.

Λίγα μυστικά ακόμα


  • Χρόνος προετοιμασίας: 30'
  • Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Τρώγεται καλύτερα ζεστή. Για ντεκόρ χύστε σοκολάτα και απο πάνω



sintagespareas.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha