Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ελλάς - Γαλλία, αντιμνημονιακή συμμαχία - Σαρκοζί,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, τελειώνουν αύριο με πάταγο...





Λιγότερο από μία ημέρα απομένει για την ταυτόχρονη ήττα των μνημονιακών δυνάμεων στη χώρα μας και των υποστηρικτών του Δημοσιονομικού Συμφώνου στη Γαλλία.Στην αυριανή διεξαγωγή εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία αναμένεται Σαρκοζί, ΠΑΣΟΚ, ναι ΝΔ να υποστούν συντριπτικές ήττες.

Είναι μια ιδιαίτερα ευτυχής συγκυρία για την Ελλάδα ότιτην ίδια στιγμή που θα ηττηθούν οι μνημονιακές δυνάμεις στη χώρα μας, την ίδια στιγμή στη Γαλλία θα αναδειχθεί νικιτής ο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος εκτός του ότι αναδεικνύεται σε αντίπαλο της Αγκελα Μέρκελ, και στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, και στην πολιτική της, έχει αναγάγει σε σημαία του, ως μη ώφειλε, τη σωτηρία της Ελλάδας, και την απαλλαγή της από τα δεσμά του Μνημονίου.

Η νίκη του Φρανσουά Ολάντ θα δώσει "βαθμούς" στη νίκη των αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ελλάδα και θα διευκολύνει φυγόκεντρες τάσεις που είναι βέβαιο ότι θα εκδηλωθούν από την επομένη των εκλογών στα δύο "πρώην" μεγάλα κόμματα εντός των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με έκθεση ξένης πρεσβείας που το defencenet.gr είχε δημοσιεύσει οι ξένοι έγραφαν μεταξύ άλλων."Οι αποχωρήσεις των βουλευτών από τα δύο κόμματα κατά τον τελευταίο χρόνο  καταδεικνύουν ισχυρές πολιτικά φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων, ως απόρροια των πιέσεων του εκλογικού σώματος. Από την στιγμή που θα καταγραφεί στιε εκλογές της 6ης Μαΐου ότι τα δύο κόμματα πάψουν να είναι "μεγάλα" σε εκλογικά ποσοστά, τότε είναι πιθανόν βουλευτές που θα εκλεγούν εντός των παλαιών κομμάτων να θεωρήσουν ότι πολιτικό μέλλον έχουν μόνο εκτός των κομμάτων αυτών, αφού θα έχει καταδειχθεί ότι οι συνάδελφοί τους που αποχώρησαν, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από πολιτικής άποψης. Συν το γεγονός ότι η κομματική κατάρρευση θα οδηγήσει στην απομάκρυνση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κρατική εξουσία που αποτελούσε σημαντικό στοιχείο κομματικής συνεκτικότητας".

Ταυτόχρονα οι δηλώσεις Γάλλων δημοσιογράφων για τις αυριανές ελληνικές εκλογές δείχνουν...

την σπουδαιότητα για όλους της 6ης Μαϊου και μάλλιστα ότι το ειδικό βάρος των δικών μας εκλογών είναι μεγαλύτερο και από των γαλλικών.

«Οι εκλογές στην  Ελλάδα την Κυριακή είναι πιο κρίσιμες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης από αυτές της Γαλλίας» . Με αυτά τα λόγια περιγράφει γλαφυρά στο protothema.gr ο κύριος Ρομπέρ Ζυλ, ο αρχισυντάκτης της οικονομικής εφημερίδας «La Tribune» την ανησυχία του γαλλικού Τύπου για τις ελληνικές εκλογές οι οποίες παρά τη σκληρή προεκλογική μάχη στη Γαλλία βρίσκονται καθημερινά στις πρώτες σελίδες των γαλλικών εφημερίδων. 

«Φαίνεται πολύ δύσκολο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση σταθερή που θα μπορέσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα όχι μόνο για να παραμείνει εντός του ευρώ αλλά και λόγω των μεγάλων θυσιών των Ελλήνων.  Αυτός είναι κατά τη γνώμη μου ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα. Να μη σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση. Από την άλλη βλέπουμε και το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή να δηλώνουν ανοιχτά αντι- ευρωπαϊκές θέσεις» δηλώνει ο  Ρομπέρ Ζυλ.

Τις ίδιες ανησυχίες εκφράζει και ο κύριος Ερίκ Μετί, αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «L’express». Σύμφωνα με τον κύριο Μετί το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θα δείξει το πόσο κρίσιμο θα είναι το μέλλον της χώρας μας μέσα στην ευρωζώνη, αν και ο ίδιος τάσσεται κατά κάθε πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. «Το πρόβλημα που έχει τώρα η Ευρώπη μας αφορά όλους και μαζί πρέπει να βρούμε τις λύσεις, το ευρώ είναι ένα τεράστιο οικοδόμημα για να το αφήσουμε να καταρρεύσει» υποστηρίζει ο κ. Μετί ο οποίος αναφέρεται και στις προοπτικές που ανοίγει στην Ελλάδα μια πιθανή εκλογή του Φρανσουά Ολάντ . «Σίγουρα μια εκλογή Ολάντ θα πρέπει να κάνει την Ελλάδα να νιώθει πιο σίγουρη αλλά να μην περιμένετε από μηχανής θεούς».

Ο κύριος Ζαν Κατρμέρ της «Liberation», ο δημοσιογράφους – «θρύλος» του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ διατυπώνει μια διαφορετική άποψη για τη σημασία των ελληνικών εκλογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και χαρακτηρίζει τον Φρανσουά Ολάντ «ευλογία για την Ελλάδα». Μιλώντας στο protothema.gr  ο κύριος Κατρμέρ δεν θεωρεί τις εκλογές στην Ελλάδα περισσότερο σημαντικές καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «Η Ελλάδα δεν είναι αυτή τη στιγμή κράτος.  Βρίσκεται εκτός των αγορών και συντηρείται μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκλογή Ολάντ στη Γαλλία του ανθρώπου που υπόσχεται τη ανάπτυξη πέρα από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας θα είναι μια ευλογία για την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα πρέπει να νιώθει τυχερή αν εκλεγεί ο Ολάντ».

«Το ιδανικό θα ήταν μια κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ με μια νέα γενιά ανδρών και γυναικών που θα αναλάβουν να κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» υποστηρίζει ο κύριος Ζυλ της εφημερίδας “La Tribune” και συνεχίζει «ακόμα και το Βερολίνο συνειδητοποιεί πως μέτρα λιτότητας χωρίς να συνδυάζονται με μέτρα αναπτυξιακά δεν οδηγούν πουθενά.Όπως στην Ισπανία που πρέπει να μειώσει το έλλειμμά της φέτος κατά 37 δισ. ευρώ. Δεν πρόκειται να πετύχει. Ένας στους τέσσερεις Ισπανούς είναι άνεργος, ενώ στους νέους η ανεργία είναι στο 50%. Χωρίς προοπτική και ελπίδα δεν πρόκειται να πετύχει καμία μεταρρύθμιση. Αυτό περίπου συμβαίνει και στην Ελλάδα. Η Αθήνα χρειάζεται μια κυβέρνηση συνασπισμού με ικανούς ανθρώπους και τεχνοκράτες για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και να κάνει τη διαφορά ώστε οι άνθρωποι να ακολουθήσουν. Με μια συλλογική βοήθεια και υποστήριξη από όλη την Ευρώπη τότε υπάρχει ελπίδα. Αλλιώς το μέλλον είναι δύσκολο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη» καταλήγει ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Από τις δηλώσεις των Γάλλων δημοσιογράφων φαίνεται το πόσο σημαντική είναι η αλλαγή πορείας της Γαλλίας με το Φρανσουά Ολάντ στο τιμόνι, αλλά και η αποδοχή ότι πρέπει να αλλάξει άρδην η ασκούμενη πολιτική στη χώρα μας και να ακολουθήσουμε μια νέα ανπτυξιακή πορεία γιατί απλούστατα "δεν πάει άλλο". Αν αυτό το καταλαβαίνουν οι ξένοι που δε ζουν την ελληνική κατάσταση αντιλαμβανόμαστε πως το καταλαβαίνουν οι Έλληνες πολίτες που το βιώνουν σαν οικονομική γενοκτονία κάθε ημέρα.





Πηγή

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha