Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Θα υπάρχουν καθαρίστριες στα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά και αν ναι πως ;



Ακόμα ένα χτύπημα από την πολιτική των μνημονίων για τα σχολεία των παιδιών μας.
Από τον Σεπτέμβρη του 2012 σταματάει πλέον η χρηματοδότηση των σχολικών καθαριστριών από το υπ. Παιδείας, όπως ίσχυε έως φέτος.Τυπικά, θα πρέπει το υπουργείο Εσωτερικών να καλύψει την δαπάνη και οι δήμοι στη συνέχεια να προχωρήσουν σε προσλήψεις με συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Η διαδικασία αυτή ΔΕΝ έχει ξεκινήσει και δεν είναι σύντομη! Θα πρέπει να υπάρξει εγκύκλιος του υπουργείου, να κατατεθεί αίτημα του δήμου, να το εγκρίνει η περιφέρεια και μετά να γίνει διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ. Ζήσε Μάη μου….
Η σχολική χρονιά κλείνει και καμία ενέργεια δεν φαίνεται να υπάρχει από μεριάς του δήμου Χαλανδρίου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είτε πιέζοντας την κεντρική διοίκηση είτε ανακοινώνοντας στην πόλη με δημόσιο τρόπο το σοβαρό αυτό πρόβλημα.Είναι πολύ πιθανόν το Σεπτέμβρη να βρεθούν τα σχολεία χωρίς εργαζόμενες που φροντίζουν την καθαριότητα.
Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αφού δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για νόμιμες προσλήψεις, οι όποιες δαπάνες για τον καθαρισμό των σχολείων, ΔΕΝ θα καλύπτονται ούτε από το υπουργείο, ούτε από τον δήμο και πιθανόν να εξαναγκασθούμε εμείς οι γονείς να καλύψουμε το υπέρογκο κόστος πληρώνοντας ιδιωτικά συνεργεία ή εταιρείες καθαριότητας .
Για άλλη μία φορά θύματα ή κορόϊδα θα είμαστε ΕΜΕΙΣ και δεν θα απορήσουμε αν τον Σεπτέμβρη μαζί με την θέρμανση που θα έχει εκτοξευτεί σε ύψη θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε και για την καθαριότητα του σχολείου. Έτσι για να σηκωθούμε λίγο ακόμα λίγο ψηλότερα.
Σημ: Και βέβαια υπάρχει το θέμα: Tι θα απογίνουν οι 16 καθαρίστριες των δημοτικών και οι 12 των γυμνασίων λυκείων των σχολείων του Χαλανδρίου; Πως θα πληρωθούν για τους μήνες της τρέχουσας σχολικής χρονιάς όταν έχει έρθει μόνο το 30% των χρημάτων της μισθοδοσίας τους;

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha