Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η Πρωτομαγιά του Jordan



Κώστας Κουκούσης


Με τους 55 πόντους που πέτυχε απέναντι στους Cavaliers την 1η Μάιου του 1988 ο Michael Jordan έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σκόραρε 50 ή περισσότερους πόντους σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια στα playoffs.

Ως πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 35 πόντους ανά αγώνα, MVP της κανονικής περιόδου και καλύτερος αμυντικός ο Jordan ήθελε πλέον να οδηγήσει τους Bulls πέρα από τον πρώτο γύρο των playoffs για πρώτη φορά μετά το 1981. Αλλωστε η πρόκριση στην επόμενη φάση αποτελούσε προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο, αφού από τότε που φόρεσε τη φανέλα τους οι “ταύροι” είχαν γνωρίσει τρεις συνεχόμενους αποκλεισμούς έχοντας πετύχει μόλις μια νίκη στην postseason.


Οι Cleveland Cavaliers ήταν η άτυχη ομάδα που βρέθηκε στον δρόμο του Chicago το 1988 και δυστυχώς γι’ αυτούς αυτή ήταν απλά η πρώτη από τις τέσσερις συναντήσεις τους στα playoffs σε διάστημα έξι χρόνων. Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σειράς ο Jordan φρόντισε να τους δείξει όχι μόνο τι θα επακολουθούσε στους επόμενους αγώνες, αλλά και τις τρεις ακόμα φορές που θα τον έβρισκαν απέναντι τους μέχρι το 1993.

Για αρχή στη δεύτερη περίοδο σημείωσε μόνος του περισσότερους πόντους (20-19) από όσους είχαν όλοι μαζί οι Cavaliers και στη συνέχεια τελείωσε την αναμέτρηση με 50 και κάμποσα ρεκόρ. Περισσότεροι πόντοι σε αγώνα χωρίς παράταση (50), περισσότερα σουτ σε ένα ημίχρονο (22 στο πρώτο), περισσότερο εύστοχα σουτ σε ένα παιχνίδι (19), περισσότερα εύστοχα σουτ σε ένα ημίχρονο (13 στο πρώτο), ενώ ισοφάρισε αυτά των περισσότερων πόντων σε μία περίοδο (20 στη δεύτερη) και των περισσότερων εύστοχων σουτ επίσης σε μία περίοδο (9 στη δεύτερη).

Το Chicago επικράτησε 104-93 έκανε το 1-0 και άφησε τους Cavs να ψάχνουν τρόπο να σταματήσουν τον Jordan που τρεις μέρες αργότερα επέστρεψε ακόμα καλύτερος για το δεύτερο παιχνίδι. Για την ακρίβεια δεν ήταν απλά καλύτερος, αλλά απίστευτος. Αυτή τη φορά σταμάτησε στους 55 πόντους και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σκοράρει 50 ή περισσότερους πόντους σε δυο συνεχόμενους αγώνες στην postseason.

Με τα24 εύστοχα σου του ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ το οποίο μοιράζονταν μέχρι τότε ο Wilt Chamberlain με τον John Havlicek ενώ κατέρριψε 8 ομαδικά ρεκόρ από τα οποία μόνο ένα δεν κατείχε ήδη ο ίδιος και ήταν αυτό για τα περισσότερα σουτ σε μια περίοδο το οποίο κρατούσε από το 1968. Ο Flynn Robinson τότε είχε επιχειρήσει 12 και ο Jordan τον ξεπέρασε με τα 13 σουτ που έκανε στο δεύτερο δωδεκάλεπτο.

“Δεν με ενδιαφέρουν οι αριθμοί και τα ρεκόρ. Με νοιάζει μόνο να κερδίζω”, είχε πει τότε ο “Air” που οδήγησε τους Bulls σε μια ακόμα νίκη με σκορ 106-101 και παρότι οι Cavaliers ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2 με τους 39 πόντους που πέτυχε στον 5ο αγώνα έδωσε στην ομάδα του το “εισιτήριο” για τον δεύτερο γύρο.  

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha