Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: «ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»




Μια ταινία που γυρίστηκε από το εθνικιστικό κόμμα ВМРО, τον Αύγουστο του 2005 επιδιώκει να περάσει το μήνυμα ότι υπάρχει μια «ξεχασμένη βουλγαρική μειονότητα 500.000 ατόμων που ζει στη σημερινή Ελλάδα». Η ταινία που φέρει την ονομασία «Είμαστε ένας λαός» και γυρίστηκε χωρίς την άδεια των ελληνικών αρχών.

Ο σκηνοθέτης περιέτρεξε στις μεγαλύτερες πόλεις (τις οποίες αποκαλεί "βουλγαρικές πόλεις της Μακεδονίας του Αιγαίου" – Φλώρινα, Κιλκίς, Έδεσσα κ.λπ. - Лерин, Кукуш, Воден) στις οποίες λέγει ότι σήμερα ζουν Βούλγαροι και είναι ξεχασμένοι από το βουλγαρικό κράτος μετά το 1944. Μεταφέρουμε αποσπάσματα από την προπαγάνδα τους (echedoros):


«Μετά από 60 χρόνια αφομοίωσης, η ταινία δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να υπάρχουν. Αποδεικνύει ότι παρά τη βία, την ταπείνωση, εξακολουθούν να θυμούνται τις αυτόχθονες ρίζες τους. » Το φιλμ "Είμαστε ένας λαός" αποτελεί μια προσπάθεια του VMRO να υπενθυμίσει σήμερα, ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, που ακόμη θυμούνται την πατρίδα. Μερικές από τις συναντήσεις μας με τους Βουλγάρους της ελληνικής Μακεδονίας δεν εμφανίζονται λόγω παράκλησής τους και του φόβου για την ασφάλειά τους. Μιλούν άπταιστα τα καθαρά βουλγαρικά.
» Οι ιστορίες των ανθρώπων αυτών είναι σπαραξικάρδιες! Στην ταινία παρουσιάζονται περισσότερο οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε. Οι νεότεροι φοβούνται, αν όχι για τη ζωή τους, για το μέλλον τους. Οι άνθρωποι εκεί αποφεύγουν να μιλούν βουλγαρικά μπροστά σε ξένους. Αν και μιλάνε άπταιστα όταν υπάρχει ένας Έλληνας ή ξένος αμέσως τα γυρίζουν στα ελληνικά. Μιλούν τα καθαρά βουλγαρικά, που είναι απαλλαγμένα από βρώμικες και ξένες λέξεις, που έχουμε εμείς εδώ οι "ανώτεροι" Βούλγαροι. Μόνο στη θέα ενός βουλγαρικού βιβλίου κάνει τους πιο ηλικιωμένους να κλαίνε, ακόμη και αυτοί που έχουν προκατάληψη. Παίρνουν το βιβλίο και το βάζουν κάτω από τα ρούχα τους ή στην αγκαλιά τους. Και αυτό συμβαίνει τώρα! Που είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;».
Αυτά λένε οι Βούλγαροι. Συμβαίνουν τραγικά πράγματα εις βάρος της πατρίδας μας, χωρίς οι αρμόδιοι που ψηφίζουμε να πράττουν το παραμικρό να προστατέψουν τα συμφέροντά μας, αποκαλύπτοντας απλώς την αλήθεια. Ούτε γι’ αυτό είναι ικανοί.

http://www.liako.gr/news/home/37672---l-----r.html

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha