Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΩΝ - (Α` όμιλος-3η ημέρα): Πολωνία-Τσεχία (Προαγγελία)



Τσεχία - Πολωνία (EURO 2012): Όποιος εκ των δύο κερδίσει, προκρίνεται αυτόματα στους "8" της διοργάνωσης

117. (21:45) Τσεχία – Πολωνία

* Ο προπονητής της Τσεχίας, Μίκαλ Μπίλεκ, έχει αγωνιστεί ως παίκτης τόσο με τη φανέλα της ενωμένης Τσεχοσλοβακίας, όσο και με αυτή της Τσεχίας.

* Οι Τσέχοι συμμετέχουν ανελλιπώς στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από το 1996 και εντεύθεν, παίρνοντας τη 2η θέση στη διοργάνωση του 1996 και την 3η θέση στο EURO 2004.

* Σε σύνολο πέντε αγώνων στο παρελθόν ανάμεσα στην Πολωνία και την Τσεχία, οι Πολωνοί μετρούν τρεις νίκες και δύο ήττες.

* Τελευταία φορά συναντήθηκαν στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2010 (όμιλοι), με τους Πολωνούς να κερδίζουν με 2-1 στην έδρα τους και να χάνουν με 3-2 επί τσέχικου εδάφους.

* Οι Πολωνοί έχουν να προκριθούν σε «νοκ-άουτ» φάση μεγάλου θεσμού εδώ και 26 χρόνια (προκρίθηκαν στη «φάση των 16» του Μουντιάλ του 1986). Από τότε έχουν συμμετάσχει μόλις σε τέσσερα μεγάλα τουρνουά (Μουντιάλ και EURO), του φετινού συμπεριλαμβανομένου.

* Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός της νίκης συνιστά αυτόματα αποκλεισμό της Πολωνίας.

Γήπεδο:
 «Stadion Miejski» (Βρότσλαβ)




Διαιτητής: Κρέιγκ Αλεξάντερ Τόμσον (Σκωτία)

Τσεχία: Ολοκληρώνονται σήμερα, με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής, τα παιχνίδια του α’ ομίλου για την προκριματική φάση του EURO 2012. Στο Βρότσλαβ οι συνδιοργανωτές Πολωνοί κοντράρονται με τους Τσέχους, με την πρόκριση στα προημιτελικά να είναι «ανοιχτή». Η Τσεχία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση του ομίλου με 3 βαθμούς (4 β. έχουν οι 1οι Ρώσοι) και προέρχεται από το νικηφόρο 1-2 επί της Εθνικής μας ομάδας.

Το κάκιστο ξεκίνημα της Ελλάδας έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Μπίλεκ να προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο εξάλεπτο, έχοντας ως σκόρερ τους Γίρασεκ (3’) και Πιλάρ (6’). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με το Φάνη Γκέκα στο 53ο λεπτό, όμως δεν μπόρεσε να «πάρει» κάτι περισσότερο, με τους Τσέχους να πανηγυρίζουν τελικά το «τρίποντο».

Με ενδεχόμενη σημερινή νίκη η Τσεχία πανηγυρίζει σίγουρα την πρόκρισή τους στους «8» της διοργάνωσης, ενώ ενδεχόμενη νίκη της Ρωσίας επί της Ελλάδας της δίνει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά ακόμα και με ισοπαλία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίκαλ Μπίλεκ προσανατολίζεται στην παράταξη του ίδιου ακριβώς αρχικού σχήματος σε σχέση με αυτό επί της Ελλάδας, με μοναδικό ερωτηματικό τον Τόμας Ροσίτσκι. Ο μέσος της Άρσεναλ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και σε περίπτωση που δεν κατορθώσει να αγωνιστεί, τη θέση του στη βασική ενδεκάδα θα πάρει ο Ντανιέλ Κόλαρ της Βικτόρια Πλζεν.

Δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες συνθέτουν το σερί των Τσέχων στην τελευταία πεντάδα αγώνων τους (οι 4 ήταν διεθνή φιλικά συν το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα). Από στατιστικής άποψης, στα πέντε αυτά παιχνίδια έχει «βγει» το G/G, ενώ στα τέσσερα συνδυάστηκε με το Over 2,5 (Over 3,5 σε μία περίπτωση).


EURO 2012 - Ελλάδα - Ρωσία "Τον πρώτο λόγο έχει η Ρωσία"

Αν μη τι άλλο, είναι ειλικρινής... Ο Βρετανός σχολιαστής, Τζον Χελμ, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο έδωσε προβάδισμα στη Ρωσία έναντι της Ελλάδας στο ματς του Σαββάτου. "Αν σε κάτι μπορεί να ποντάρει η Ελλάδα, είναι πως τουλάχιστον σε αυτή τη διοργάνωση καταφέρνει να σκοράρει", τόνισε. Τι είπε για την εθνική Αγγλίας και τα φαβορί της διοργάνωσης. Αναλυτικά, ο Τζον Χελμ, που στη διάρκεια της καριέρας του έχει καλύψει 9 Μουντιάλ και 10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, μίλησε για: -την αποψινή αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Σουηδίας: "Η Σουηδία πάντα δημιουργούσε προβλήματα στην Αγγλία, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε. Φαίνεται να υπάρχουν κάποια εσωτερικά προβλήματα στους αντιπάλους, που έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα. Ίσως είναι η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτή την αρνητική παράδοση. Δεν μου άρεσε η εικόνα της... 
Γήπεδο: ‘’Εθνικό Στάδιο’’ (Βαρσοβία – Πολωνία)
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Ελλάδα: Το έχει κάνει συνήθειο η Εθνική μας να ξεκινά άσχημα τα παιχνίδια της, αλλά αυτή τη φορά το πλήρωσε πολύ ακριβά, δεχόμενη δύο γκολ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μόλις από το 6’ είχε βρεθεί με δύο τέρματα στην πλάτη, πληρώνοντας την ανεπάρκεια στο αριστερό άκρο της άμυνας του Χολέμπας, αλλά και την χαρακτηριστική αστάθεια του Χαλκιά. Ο κίπερ της Εθνικής μάλιστα, έγινε αλλαγή στο 23’ και προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το αν ήταν πραγματικά τραυματίας, ή θεώρησε ότι πρέπει να βρεθεί άλλος τερματοφύλακας στην εστία, που θα έχει περισσότερη σιγουριά στις κινήσεις του.

Όχι ότι οι άλλοι παίκτες μας βρέθηκαν σε καλή μέρα και την αποτυχία υποδηλώνει η μόλις μία καθαρή φάση σε όλον τον αγώνα, τον κακώς ακυρωθέν γκολ του Φωτάκη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι διεθνείς μας είχαν ξεχάσει ιδιαίτερα στην επανάληψη τι θα πει ανάπτυξη και passing game και περιορίστηκαν σε ‘’γιόμες’’, που παράπεμπαν σε ποδόσφαιρο άλλων 10ετιών. Ατυχείς εν πολλοίς και οι επιλογές του Φερνάντο Σάντος, που έδειξε να τα χάνει για τα καλά όταν η κατάσταση δυσκόλεψε.

«Πάλι δεν ξεκινήσαμε καλά, πάλι κυνηγήσαμε το σκορ. Βέβαια έχουμε σκοράρει δύο φορές και μας τα έχουν ακυρώσει. Ήταν καθαρά το γκολ που μας ακύρωσαν. Ήχουμε κάνει λάθη, αλλά να δέχεσαι δύο γκολ σε δύο επιθέσεις... Δεν γίνεται συνέχεια αυτό", τόνισε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Καραγκούνης, που με 120 συμμετοχές πιάνει στην κορυφή τον Ζαγοράκη.

Σχετικά με το τελευταίο ματς κόντρα στους Ρώσους πρόσθεσε : «Μακάρι στο τελευταίο παιχνίδι η πρόκριση να εξαρτάται από εμάς, από τα δικά μας πόδια. Αν και παίζουμε εκτός έδρας, με πολλούς αντίπαλους φιλάθλους, ελπίζουμε ότι θα έρθει η νίκη. Αδικούμε τους εαυτούς μας. Δυστυχώς δεν είναι πρωτάθλημα για να αλλάξεις την κατάσταση, είναι μόλις τρία παιχνίδια».

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha