Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

EURO 2012: Δανία - Γερμανία



ΓΗΠΕΔΟ: L’Viv Arena, ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 34915
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 7-2-8

ΔΑΝΙΑ: Δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο με την Πορτογαλία και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 (24', 36'), ευτύχησε όμως να μειώσει στο 41' με την κοντινή κεφαλιά του Μπέντνερ, ουσιαστικά με την πρώτη καλή ευκαιρία της στον αγώνα. Στο β' μέρος η Πορτογαλία συνέχισε να είναι καλύτερη αλλά και πάλι οι Δανοί, κόντρα στη ροή του αγώνα, βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μπέντνερ (80'). Η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ αφού οι Πορτογάλοι πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 87', γράφοντας έτσι το τελικό 2-3. Πολλά σχόλια, προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Μπέντνερ στο δεύτερο γκολ του, που έδειξε το μποξεράκι του που ανέγραφε το όνομα της Paddy Power, ιρλανδικής εταιρίας στοιχήματος, με αποτέλεσμα να απειλείται με βαριά τιμωρία από την UEFA.
Πολλά τα ευνοϊκά σενάρια για την Δανία, η οποία ελπίζει σε νίκη ή ισοπαλία στο σημερινό παιχνίδι, αρκεί όμως η Πορτογαλία να μην κερδίσει στο δικό της. Αν κερδίσει, η Δανία χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, αφού ευνοείται από την τριπλή ισοβαθμία. Με νίκη των Πορτογάλων και ήττα ή ισοπαλία της Δανίας, προκρίνονται οι Πορτογάλοι. Στο ματς με την Πορτογαλία αποχώρησαν τραυματίες οι μέσοι Ρόμενταλ και Ζίμλινγκ. Ο πρώτος είναι σίγουρα εκτός ενώ ο δεύτερος είναι αμφίβολος. Τη θέση του Ρόμενταλ αναμένεται να πάρει ο Μίκελσεν ενώ του Ζίμλινγκ, αν απουσιάσει τελικά, ο Γιόνας Πόουλσεν. Το δυνατό της όπλο είναι οι αντεπιθέσεις, αφού έτσι προήλθαν και τα τρία τέρματα της μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Πολύ καλή ανασταλτικά και οι μέσοι Ζίμλινγκ και Κβίστ. Χωρίς τον Ρόμενταλ, ο Έρικσεν αναμένεται να έχει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στο οργανωτικό κομμάτι, αν και εκεί είναι που υστερεί σαφέστατα η Δανία, ενώ αιχμή του δόρατος θα είναι και πάλι οι πάντα επικίνδυνοι Κρον-Ντέλι και Μπέντνερ. Έχει καταφέρει να σκοράρει στα 14 από τα 15 τελευταία παιχνίδια της. Δεν έχει χάσει στις τρεις τελευταίες συναντήσεις της με την Γερμανία (2-1-0).


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 2-0-3


Τερματοφύλακες: Άντερσεν (Εβιάν), Λίντεγκααρντ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ)
Αμυντικοί: Κίερ (Ρόμα), Άγκερ (Λίβερπουλ), Σίμον Πόουλσεν (Άλκμααρ), Γιάκομπσεν (Κοπεγχάγη), Μπίελαντ (Νόρτζελαντ), Οκορέ (Νόρτζελαντ), Βας (Εβιάν)
Μέσοι: Κρίστιαν Πόουλσεν (Εβιάν), Κβιστ (Στουτγάρδη), Έρικσεν (Άγιαξ), Σόνε (Ναϊμέχεν), Σίλμπερμπάουερ (Γιούνγκ Μπόις), Γιάκομπ Πόουλσεν (Μίντιλαντ), Κάλενμπεργκ (Εβιάν), Ζίμλινγκ (Κλαμπ Μπριζ)
Επιθετικοί: Μπέντνερ (Άρσεναλ), Κρον-Ντέλι (Μπρόντμπι), Ρόμενταλ (Μπρόντμπι), Πέντερσεν (Γκρόνινγκεν), Μίκελσεν (Νόρτζελαντ)



ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Δε μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, φτάνοντας στο 2-0 με δύο γκολ του Γκόμεζ (24', 38'), που προήλθαν από λάθη της αντίπαλης άμυνας. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να έχει τον έλεγχο, αλλά η Ολλανδία μείωσε σε 2-1 στο 73', ενώ άγχωσε λίγο τους Γερμανούς στο τελευταίο τέταρτο, χωρίς όμως να αλλάξει το σκορ ως το τέλος. Με τη δεύτερη νίκη που σημείωσε στη διοργάνωση, έφτασε τους έξι βαθμούς και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Μοναδικό σενάριο για να πάνε όλα στραβά για τα "πάντσερ" να χάσουν από τους Δανούς με πάνω από δύο γκολ διαφορά και την ίδια ώρα να κερδίζουν οι Πορτογάλοι την Ολλανδία. Ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα και τα νέα από το Χάρκοβ, ο Λεβ ενδέχεται να ξεκουράσει κάποιους βασικούς, ενώ αλλαγές μπορεί να έχουμε και στην αρχική ενδεκάδα. Ο Γκόμεζ που προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με 3 τέρματα (μαζί με Τζαγκόεφ και Μάντζουκιτς) θα είναι και πάλι βασικός, με τον Κλόζε να μένει πάλκι στον πάγκο. Τιμωρημένος ο αμυντικός Μπόατενγκ, πιθανός αντικαταστάτης του ο Σμέλτσερ, με τον Λαμ να μετατοπίζεται στα δεξιά.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 3-0-2


Τερματοφύλακες: Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Βίζε (Βέρντερ Βρέμης), Τσίλερ (Αννόβερο)
Αμυντικοί: Λαμ (Μπάγερν Μονάχου), Χιούμελς (Ντόρτμουντ), Σμέλτσερ (Ντόρτμουντ), Χόβεντες (Σάλκε), Μπάντστουμπερ (Μπάγερν Μονάχου), Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν Μονάχου), Μερτεσάκερ (Άρσεναλ),
Μέσοι: Κεντίρα (Ρεάλ Μαδρίτης), Οζίλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν Μονάχου), Κρόος (Μπάγερν Μονάχου), Ρόις (Γκλάντμπαχ/Ντόρτμουντ), Γκιουντογκάν (Ντόρτμουντ), Γκέτσε (Ντόρτμουντ),  Μπέντερ (Λεβερκούζεν),
Επιθετικοί: Κλόζε (Λάτσιο), Γκόμεζ (Μπάγερν Μονάχου), Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Ποντόλσκι (Άρσεναλ), Σούρλε (Λεβερκούζεν).


ΠΡΟΤΑΣΗ pame stoixima : Ερωτηματικό αποτελεί αν η Γερμανία θα έχει «όρεξη» να χτυπήσει το παιχνίδι ή αν ο Λεβ κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Μπορεί οι Γερμανοί να είναι πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά σίγουρα δεν είναι διατεθειμένοι να μπλέξουν σε "περίεργα" σενάρια.









kanapesnews

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha