Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής



dimotika-iatreiaΙατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα λειτουργήσει εντός του χώρου των δημοτικών ιατρείων του Ηρακλείου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Το συγκεκριμένο ιατρείο λειτουργεί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».
Στην εισήγησή της, η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Γαλακτοπούλουενημέρωσε το Σώμα για την παραχώρηση χώρου εντός των δημοτικών ιατρείων, δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να λειτουργεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου. Στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών και φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες.
Η παραπάνω εισήγηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη μειοψηφία καθώς πλέον φαίνεται ότι οι ΜΚΟ «μπαίνουν για τα καλά» στη λειτουργία των ΟΤΑ, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες που αφορούν σε ευαίσθητους τομείς, όπως αυτοί της υγείας και της παιδείας, αντικαθιστώντας τον ρόλο του κράτους και των δήμων. Χαρακτηριστική του προβληματισμού που αναπτύχθηκε εντός του Σώματος ήταν η στάση αρκετών συμβούλων της μειοψηφίας, που ενώ κατήγγειλαν την «κατάρρευση» της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, υπερψήφισαν την πρόταση της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Νώντας Σπυρόπουλος, ενώ δήλωσε «πολιτικά αντίθετος» με την πρόταση, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αντιταχθεί σε μια δράση που αφορά ανασφάλιστους δημότες. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο σύμβουλος της ίδιας παράταξης Κυριάκος Κουτρούλης μιλώντας για τις ΜΚΟ τις χαρακτήρισε «πολιτικά απαράδεκτη μόδα», υποστηρίζοντας όμως ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή».
Το γεγονός ότι όταν οι ΜΚΟ υποκαθιστούν τις ευθύνες του κράτους, τότε «υπάρχει πρόβλημα» επισήμανε με τη σειρά του και ο εκπρόσωπος του συνδυασμού ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Γιώργος Παπαδημητρίου, εκτιμώντας όμως επίσης ότι  θα δοθεί λύση στο πρόβλημα μεγάλης μερίδας ανασφάλιστων πολιτών.
Για την είσοδο των ιδιωτών «από την πίσω πόρτα» μίλησε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Νίκος Μπάμπαλος, ζητώντας την εκπόνηση ολοκληρωμένου προγράμματος κοινωνικής πολιτικής.
Τέλος, τη σφοδρή αντίθεσή τους εξέφρασαν οι συνδυασμοί ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι βοηθά στην υποκατάσταση των κρατικών παροχών από τις ΜΚΟ, βοηθώντας -ενδεχομένως-, έστω και άθελά τους επιχειρηματικά συμφέροντα. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στο κλείσιμό του ο δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά «μακριά από εμένα κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση»


http://www.amarysia.gr 

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha