Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Στα όριά τους τα ΚΑΠΗ της πόλης



kapi3SOS  εκπέμπουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Πεντέλης, τα οποία λειτουργούν αποκλειστικώς με εθελοντές τους τελευταίους τρεις μήνες, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας, Γιάννης Ζώης(φωτό).
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, το ΚΑΠΗ Παλαιάς Πεντέλης, το οποίο αριθμεί 450 μέλη, λειτουργεί με πέντε εθελοντές, αφού δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις του προσωπικού που απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα, ενώ όπως επισημαίνει «θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένας μόνιμος υπάλληλος, για να μπορούν να λειτουργούν ποιοτικά». Στην ερώτηση, εάν έχει δρομολογηθεί κάποια ενέργεια για την πρόσληψη προσωπικού, μας απάντησε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά ευελπιστεί πως στο πλαίσιο των προσλήψεων που θα κάνει ο Δήμος, από τον Σεπτέμβριο, για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών ένα μέρος θα σταλεί στα ΚΑΠΗ.  
Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Παναγιώτης Μούστρης, απάντησε στην τοποθέτηση του Γ. Ζώη σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο Δήμος είχε ζητήσει 36 θέσεις προσωπικού, από τις οποίες το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τις 18. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι το ζήτημα έχει τεθεί υπόψη του προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας, Παναγιώτη Γκατζόλη, ώστε να ληφθούν μέτρα.

Εν τω μεταξύ, στο επίμαχο θέμα αναφέρθηκε και ο ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος της Νέας Πεντέλης Σπύρος Μάστορας, ο οποίος έχει προσχωρήσει στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Η Πεντέλη στο ύψος της. Ο Σπ. Μάστορας, μιλώντας στην εφημερίδα μας, δήλωσε ότι «το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα ΚΑΠΗ αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η προσωποκεντρική διοίκηση Στεργίου δεν μεριμνά καθόλου για τις κοινωνικές παροχές, αρκούμενη μόνο σε εκδηλώσεις εντυπωσιασμού, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Επιπλέον, ένα ακόμη πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης προσωπικού είναι η αδυναμία παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Όπως μας εξήγησε ο Γ. Ζώης, τα ΚΑΠΗ λειτουργούν πλέον μόνο τις πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα οι γιατροί που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά να μην μπορούν να προσέλθουν το απόγευμα. Μάλιστα, στο ΚΑΠΗ της Παλαιάς Πεντέλης μέχρι πρότινος εργάζονταν πέντε γιατροί, οι οποίοι το επισκέπτονταν δύο φορές την εβδομάδα, και των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Μαρία Καραογλάνογλου

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha