Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μνημόσυνα για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος»





Με τη συμπλήρωση επτά χρόνων σήμερα από τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους της «Ήλιος», στις 14 Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό, τελέσθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Συγγενών των Θυμάτων τής αεροπορικής τραγωδίας, μνημόσυνο των 121 θυμάτων στην εκκλησία Αποστόλου Μάρκου στο Παραλίμνι, από όπου κατάγονταν πολλοί από τους νεκρούς.
Το απόγευμα θα τελεσθεί επίσης μνημόσυνο στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας στη Μοσφιλωτή, κοντά στη Λευκωσία.


Πολλοί συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας πήγαν στο Γραμματικό, για το μνημόσυνο των θυμάτων στο εκκλησάκι, το οποίο κτίσθηκε στη μνήμη των προσφιλών τους.
Στο μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, με δηλώσεις του στον σημερινό «Πολίτη» υπεραμύνθηκε της απόφασής του για διεξαγωγή της δίκης των υπευθύνων της «Ήλιος» στην Κύπρο, που κατέληξε στην αθώωσή τους.
Ο Πέτρος Κληρίδης είπε ότι η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε κατά την περίοδο της άσκησης της ποινικής δίωξης δεν άφηνε περιθώρια για διαφορετικό χειρισμό, γιατί θα αφήνονταν σκιές.
Εναντίον της αθωωτικής απόφασης, πριν από οκτώ μήνες, έχει καταχωρηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία θα εκδικασθεί τον ερχόμενο μήνα.
Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα εκκρεμεί η έφεση εναντίον της καταδίκης των υπευθύνων της εταιρείας, γεγονός που εγείρει νομικό ζήτημα ως προς το τι θα ισχύσει τελικά, ανάλογα και με την τελική κατάληξη των δύο υποθέσεων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha