Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καταδικασμένος για φοροδιαφυγή από Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στις ΗΠΑ είναι ο Πρόεδρος της οργάνωσης «End National Dept», που θέλει να εξαγοράσει το Ελληνικό Χρέος (VIDEO)




 

Στοιχεία και Ντοκουμέντα – Καταγγελίες από Ελληνες Ομογενείς που χρίζουν άμεσης απάντησης από τον κ.Ε.Λαμπράκη

Γιώργος Αδαλής 

Ειδικά για την οργάνωση “End National Dept”, των Ομογενών που θέλουν να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος, έχουμε αναφερθεί με δύο άρθρα καθώς και με σχετικά βίντεο που προβάλαμε από τις συνεντεύξεις του προέδρου της κ.Εμμανουήλ Λαμπράκη!
Όπως ήδη έχουμε αναφέρει τόσο στα άρθρα μας όσο και στον δημόσιο σχολιασμό, απαντώντας σε αναγνώστες μας, ερευνούμε το ζήτημα σε κάθε του πτυχή και ακόμη, οι AegeanTimes, δεν έχουν πάρει θέση στο ζήτημα αυτό!
Ξεκαθαρίζουμε όμως, ότι λόγω της τεράστιας διάδοσης που έχει λάβει στο διαδίκτυο, ήδη ερευνούμε τόσο τον περίφημο γιγαντιαίο λογαριασμό των 600 δις που όπως υποστήριξε ο κ. Λαμπράκης, υπάρχει σε τράπεζα του Καναδά, όσο και τους όρους που θέτουν οι Ομογενείς, για την αποδέσμευση αυτού του ποσού, αν κι εφόσον είναι υπαρκτό!

Από την μέχρι στιγμής έρευνα μας, το όλο ζήτημα έχει απασχολήσει ακόμη και το μέγαρο Μαξίμου αλλά ακόμη δεν υπάρχει ούτε μία «επίσημη» τοποθέτηση από την Ελληνική Πολιτεία!


Από την άλλη πλευρά όμως, δεν φαίνεται ότι η Ομογένεια είναι αλληλέγγυη στο όλο εγχείρημα και υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από του Ομογενείς, τόσο για την ύπαρξη του εν λόγω κηδεμονευόμενου τραπεζικού λογαριασμού, όσο και στο πρόσωπο του Προέδρου της Οργάνωσης «End National Dept”. κ. Μανόλη Λαμπράκη!
Αν και ο κ.Λαμπράκης φαίνεται ότι ...
χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Κρήτη, εντούτοις στην ομογένεια υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν τις προθέσεις του!

Ενας από αυτούς είναι και ο γνωστός Ομογενής των ΗΠΑ, κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης από το Dover των ΗΠΑ, με τον οποίο έχουμε έρθει σε επαφή για αρκετά ζητήματα.
Για την υπόθεση της “End National Dept” ο κ. Γιαλτουρίδης, αμφισβητεί έντονα τις προθέσεις του κ.Λαμπράκη και παραθέτει στοιχεία για την εμπλοκή του προέδρου της οργάνωσης με την Αμερικανική Δικαιοσύνη!
Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουνίου 1995 ο κ. Εμμανουήλ Λαμπράκης ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κ. Λαμπράκης τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση για διάστημα τριών (3) ετών με πρόσθετους όρους, συμπεριλαμβανομένου:
1) κατά τη διάρκεια της δικαστικής επιτήρησης ο Εμμανουήλ Λαμπράκης να κάνει τις πληρωμές όλων των φόρων, τα πρόστιμα και τις κυρώσεις. Ο κ. Λαμπράκης να συνεργαστεί με την Internal Revenue Service για τον καθορισμό αυτών των φόρων, τα πρόστιμα και τις κυρώσεις,
2) ο Εμμανουήλ Λαμπράκης να εκτελέσει 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας, όπου θα χρησιμοποιεί τις ιατρικές του γνώσεις,3) ο Εμμανουήλ Λαμπράκης να περιοριστεί κατ `οίκον για μια περίοδο τεσσάρων (4) μηνών. Εξαιρέσεις κατά τη διάρκεια της κράτησης είναι: δουλειά, εκκλησία, επισκέψεις στο γιατρό ή κατά την εκτέλεση των 200 ωρών κοινωφελούς εργασίας, και ο Εμμανουήλ Λαμπράκης θα πληρώσει πρόστιμο $10,000.00, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στο ακέραιο το αργότερο μέχρι 31 Αυγούστου 1995.

Παρακάτω θα βρείτε τις σχετικές καταχωρήσεις στα δημόσια αρχεία της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, που αφορούν στις αποφάσεις των Ομοσπονδιακών δικαστηρίων για τον κ.Λαμπράκη!
Όλα αυτά βέβαια, δεν αποδεικνύουν την ανυπαρξία του λογαριασμού στον Καναδά ή την «κακή πρόθεση» του κ.Λαμπράκη! Εν τούτοις όμως, έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη «θολό» και «βεβαρημένο» κλίμα για την «End National Dept» που με τις δύο συνεντεύξεις του στο Creta TV, ο πρόεδρος της, δεν κατάφερε να ξεδιαλύνει!
Με τις σημερινές αποκαλύψεις για την καταδίκη του κ.Λαμπράκη από τα δικαστήρια των ΗΠΑ, η κατάσταση ολοένα και θολώνει περισσότερο!
Ηδη, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, σχετικά με το κατά πόσο μπορεί μια τράπεζα να εκταμιεύσει σε «κηδεμονευόμενο λογαριασμό», ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου. Μια τράπεζα, που κι αυτή είχε εμπλακεί σε περιπέτειες με την Δικαιοσύνη στον Καναδά, όπως αυτή στην οποία –υποτίθεται- ότι βρίσκονται τα 600 δις των Ομογενών!

Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Λαμπράκης, να απαντήσει άμεσα στις κατηγορίες που του προσάπτει μερίδα Ομογενών αλλά κυρίως, να δώσει άμεσα, μια απόδειξη από τραπεζικό οργανισμό, ότι υπάρχει όντως κατατεθειμένο το τεράστιο αυτό ποσό !
Ένα αποδεικτικό, το οποίο θα «σβήσει» αμέσως, οποιαδήποτε αμφιβολία στη συνείδηση των Ελλήνων, που ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουν ποιον να πιστέψουν!

Ο κ. Λαμπράκης, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να σταματήσει τις γενικόλογες αναφορές και να επιδείξει έστω μια πράξη, ένα συμβόλαιο ή ένα συμφωνητικό, στο οποίο φαίνεται η συγκέντρωση αυτού του κεφαλαίου!
Το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή το 1995 δενσυνεπάγεται αυτόματα ότι το εγχείρημά του είναι ανύπαρκτο ή ψευδές!
Ερχεται όμως να προστεθεί σε ένα ήδη «κακό» κλίμα για τους ευγενικούς και πατριωτικούς σκοπούς της Οργανώσεως !
Αναμένουμε λοιπόν την αντίδραση του κ.Λαμπράκη!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

9:94-cr-00772-MLO
USA v. Lambrakis
Date filed: 07/21/1994
Date terminated: 06/15/1995
Date of last filing: 09/08/1997

JUDGMENT Emmanuel Lambrakis (1) count(s) 2. Judgment in a Criminal Case, by Orenstein, M. on 6/15/95; dft pleaded guilty to count 2 of a 2 count indictment; count 1 is dismissed on the motion of the U.S.; dft shall pay a special assessment of $25.00 for count 2, which shall be due immediately; dft is placed on probation for a term of 3 years; additional conditions: 1) during the term of probation, dft is to make payments of all back taxes, fines and penalties; dft is to cooperate with the IRS in determining such back taxes, fines and penalties, 2) dft is to perform 200 hours of community service, which utilize his medical skills, 3) dft is to be placed on home detention for a period 4 months; exceptions to home detention are during: work, church, doctor visits or while performing the 200 hours of community service; dft shall pay a fine of $10,000.00, which shall be paid in full no later than 8/31/95 ( Signed by Magistrate Michael L. Orenstein , Dated 6/15/95) c/m (McMahon, Carol)

http://a836-acris.nyc.gov/Scripts/DocSearch.dll/Detail?Doc_ID=2012011101436009
http://a836-acris.nyc.gov/Scripts/DocSearch.dll/Detail?Doc_ID=2009021300124008
http://a836-acris.nyc.gov/Scripts/DocSearch.dll/Detail?Doc_ID=2007102901236015 
aegeantimes.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha