Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται στη Θράκη…



Ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, με στόχο την ανάπτυξη, θέλουν τη Θράκη η τρόικα και ο Γερμανός επιτηρητής της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα, Φούχτελ. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τουρκία σπεύδει να «αξιοποιήσει» την ευκαιρία.

Τουρκικές τράπεζες προσφέρουν χαμηλότοκα δάνεια σε τουρκογενείς μουσουλμάνους, που αγοράζουν τα πάντα (επιχειρήσεις, χωράφια, οικόπεδα, ξενοδοχεία, διαμερίσματα)! Επίσης, η ισλαμική κυβέρνηση του Τ. Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις της και επισήμως, πλέον, αναφέρεται στην τουρκική μειονότητα της Ελλάδας, στην οποία περιλαμβάνει, όχι μόνο τη Θράκη, αλλά και την Κω και τη Ρόδο!

Τα «αλυτρωτικά» σωματεία

Είναι πασίγνωστη και, δυστυχώς, ανεμπόδιστη η δράση των μεγάλων και παχυλά χρηματοδοτούμενων από το τουρκικό κράτος «αλυτρωτικών» σωματείων, όπως ο BTTDD («Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği» ή «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», που δραστηριοποιείται σε πολλές τουρκικές πόλεις) και η ΑΒTTF («Avrupa Batý Trakya Türk Federasyonu» ή «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, την Ολλανδία και άλλες περιοχές της Δυτικής Ευρώπης).

Στόχος των οργανώσεων αυτών είναι η αλυτρωτική προπαγάνδα, κυρίως στον διεθνή χώρο, προσπαθώντας να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι οι «Τούρκοι της Θράκης» αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της Ελλάδας. Είναι σαφές ότι απώτερος στόχος είναι η προώθηση της ιδέας της αυτονόμησης της Θράκης, που ευνοείται και από τα επιχειρηματικά σχέδια των Γερμανών «επενδυτών».

Η αντίδραση της Ελλάδας

Πώς αντιδρά το ελληνικό κράτος; Με «ψυχραιμία», αλλά και πληρώνοντας τα εγκληματικά λάθη των μεταπολεμικών ελληνικών κυβερνήσεων… Να υπενθυμίσω ότι, επί κυβέρνησης Παπάγου και στο πλαίσιο της τότε ελληνοτουρκικής φιλίας, ο γενικός διοικητής Θράκης διέταξε την υποχρεωτική μετονομασία της μουσουλμανικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης σε τουρκική, παρότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης ήταν μόνο θρησκευτική-μουσουλμανική.

Έτσι, χαρακτηρίστηκαν Τούρκοι και οι ελληνόφωνοι, ελληνογενείς Πομάκοι και οι μουσουλμάνοι αθίγγανοι («Τουρκόγυφτοι»). Όλους αυτούς, όμως, «αγκάλιασε» το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής μετατρέποντάς τους σε υποχείρια της τουρκικής ανθελληνικής και αλυτρωτικής προπαγάνδας.










http://www.paraskhnio.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha