Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Επιτακτική η ανάγκη για ΑΟΖ





Είναι κάτι περισσότερο απο πασιφανές πως γίνεται ένας ωμός εκβιασμός εναντίον της χώρας μας. Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια.

 Να θυμηθούμε λίγο πότε έγινε το Νταβός επί Α. Παπανδρέου; Μήπως ήταν μετά απο μεγάλη ένταση μεταξύ εμάς με τους Τούρκους και τότε στο Αιγαίο; 

Άρα εδώ το πράγμα μιλάει απο μόνο του. 
Η τα ξεπουλάμε όλα και μάλιστα μένουμε στο τέλος να χρωστάμε στους "δυνάστες" μας, η θα γίνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ..
πιθανότατα και όχι μόνο. 

Είναι γεγονός πως η Ρωσία αναζητάει διακαώς το Διεθνές της Δίκαιο λόγο Αρκτικής. Επίσης είναι γεγονός πως εάν εμείς κάναμε εξ'αρχής χρήση του δικαιώματός μας των 12 ναυτικών μιλίων, θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η Τουρκία στην Μαύρη Θάλασσα, αυτό θα έφερνε Ρωσία και Τουρκία ένα βήμα πιό κοντά στον πόλεμο.

 Όμως και εάν τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο η Τουρκία, θα ήταν ένα καλό επιχείρημα αυτό στα δικά μας χέρια αφού είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα. 
Είναι επίσης γεγονός πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει αλλά ούτε και ποτέ υπήρξε πολιτική βούληση για τέτοιου είδους αποφάσεις. 
Αποφάσεις που θα ήταν σταθμός αλλά και αφετηρία για την χώρα μας χρόνια πρίν. Δική μου άποψη είναι πως η Ελλάδα επιβάλλεται και είναι επιτακτική της ανάγκη να προχωρήσει στην δημιουργία ΑΟΖ, με όποιο κόστος για εμάς. 

Αν δεν το κάνουμε αυτό αργά η γρήγορα θα το πληρώσουμε ακριβά και είδη αυτό πάθαμε. Τώρα είναι πιο δύσκολο απο τότε που θα ήταν πιό εύκολο όταν ήταν ο μακαρίτης ο Ανδρέας επάνω, και αργότερα θα είναι ακόμη πιό δύσκολο απο τώρα. 

Ο χρόνος για εμάς είναι χρήμα και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως...όταν θέλεις την Ειρήνη, ετοιμάζεσαι για πόλεμο. 
Και οι Τούρκοι όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες το ξέρουν καλά αυτό.
 Εάν μείνουμε κι'άλλο απαθείς και αδρανείς, θα είναι σαν να βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας.
 Και δεν θα φταίει κανείς άλλος εκτός απο τον κακό μας εαυτό, γι'αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε.
 Για να φάμε ψάρια, πρέπει να βρέξουμε κώλο.
 Και το Αιγαίο μας είναι γεμάτο!

Σεϊχης του Αιγαίου 




http://attikanea.blogspot.gr 

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha