Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Χειροποίητα σπιτικά τορτελίνια



Περιγραφή

Το έχουμε ξαναπεί πόσο μακαρονάδες είμαστε εγώ και ο Νικολίνος μου. Τα τορτελίνια είναι από τα αγαπημένα μας και έτσι αποφάσισα να φτιάξω χειροποίητα με γέμιση του γούστου μου. Δύσκολη συνταγή δεν είναι, απλά θέλει χρόνο και μεράκι για να φτιάξετε αυτά τα απίθανα ζυμαρικά που σίγουρα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη στο έτερον ήμισυ όταν θα έρθει κουρασμένος από τη δουλεία και εσείς του σερβίρεται τα δικά σας τορτελίνια!!! Εμπρός λοιπόν σηκώστε μανίκια και φτιάξτε τα ωραιότερα τορτελίνια που έχει φάει ποτέ!!!
Χειροποίητα σπιτικά τορτελίνια

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη
  • 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • μισή κούπα νερό
Για τη γέμιση
  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές της σούπας ρεγκάτο
  • 6-7 φέτες γαλοπούλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • ελάχιστο πιπέρι
 
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Δυσκολία
Σερβίρει
2 καλοφαγάδες

Πως το κάνουμε:

recipe image
1. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
recipe image
2. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο βάζουμε τα τυριά και την ψιλοκομμένη γαλοπούλα.
recipe image
3. Έπειτα προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
recipe image
4. Γυρίζουμε στη ζύμη των μακαρονιών. Επιλέγουμε την προτελευταία σκάλα ώστε να μη βγεί πολύ λεπτό το φύλλο και μας δυσκολέψει στο γέμισμα.
recipe image
5. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλα και τα κόβουμε σε κομμάτια ώστε να είναι ευκολοδούλευτα.
recipe image
6. Με ένα μικρού μεγέθους στρόγγυλο κου-πατ κόψτε τη ζύμη.
recipe image
7. Αφαιρέστε τα υπολείμματα ζύμης. Όση ζύμη αφαιρείται μπορείτε να την ξαναπεράσετε από τη μηχανή να την ανοίξετε σε φύλο και να ξανακάνετε την διαδικασία με το κου-πατ.
recipe image
8. Παίρνετε ένα στρόγγυλο ζύμης και το γεμίζετε με λίγο από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει.
recipe image
9. Έπειτα το διπλώνουμε στα δυο.
recipe image
10. Κλείνουμε με προσοχή τις άκρες.
recipe image
11. Μετά ενώνουμε τις άκρες και τις πατάμε ελαφρά για να μην ανοίξουν κατά το βράσιμο.
recipe image
12. Συνεχίζετε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη. Κάθε φορά που τελειώνετε και ένα το τοποθετήτε σε ταψί ή λαδόκολλα και τα αφήνετε να ξεραθούν. Τώρα είναι έτοιμα να τα βράσατε και να τα συνοδέψετε με τη σάλτσα Σπιτική σάλτσα ντομάταςτης αρεσκείας σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν έχω στρόγγυλο κου-πατ και χρησιμοποίησα το καπάκι από τα βαζάκια των μπαχαρικών μου που έχει διάμετρο περίπου 4 εκατοστά.
Τα έφτιαξα αρκετά νωρίτερα από την ώρα που θα τα έβραζα και είχαν περίπου 1.30 ώρα να ξεραθούν.
Φτιάχνω μια απλή σάλτσα με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και μπεικον για να τα συνοδέψω και πασπαλίζω τυράκι όσο είναι ζεστά.


http://www.sintagespareas.gr/sintages/xeiropoiita-spitika-tortelinia.html#ixzz27HdInwMU

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha