Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Στα χριστουγεννιάτικα πάρκα



Τριγυρνώντας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνιμοι κάτοικοι και μη, «κλέβουμε» λίγο από την εορταστική ατμόσφαιρα στα δυο χριστουγεννιάτικα πάρκα που έχουν στηθεί, στην πλατεία Αριστοτέλους και στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Τρενάκια με Αγιους Βασίληδες, πολύχρωμα καρουζέλ, το ταχυδρομείο του Αϊ - Βασίλη, ξύλινα σπιτάκια με αναμνηστικά από φιλανθρωπικά σωματεία, μουσική σκηνή όπου παρελαύνουν καλλιτεχνικά σχήματα και μας παρασύρουν να τραγουδήσουμε τα κάλαντα και άλλες αγαπημένες γιορτινές μελωδίες, παγοδρόμια και χριστουγεννιάτικα δέντρα σκορπίζουν γιορτινή ατμόσφαιρα και λάμψη! Πρωτοτυπία φέτος αποτελεί το χριστουγεννιάτικο πλωτό δέντρο από φωτεινά αστέρια που φωτίζεται στα νερά του Θερμαϊκού καθώς και η μεγάλη ρόδα στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου όπου απολαμβάνουμε το μοναδικό θέαμα της φωταγωγημένης Αριστοτέλους.
Πολλές είναι και οι δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης και στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της ΔΕΘ με 60 μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις, 20 δημιουργικά εργαστήρια-διαδραστικά παιχνίδια και 15 θεατρικές παραστάσεις-θεάματα. Εκεί λοιπόν θα διασκεδάσουμε με τη Γιγάντια Χιονόσφαιρα, το στεγασμένο παγοδρόμιο, το τρενάκι του Αϊ - Βασίλη, το Fun Park με καρουζέλ
κ.ά.
Συνεργασία με ΝΟΗΣΙΣ και Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Οσον αφορά το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας του εισιτηρίου εισόδου προβλέπεται συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ καθώς και με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ετσι με την προσκόμιση του εισιτηρίου γενικής εισόδου του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, υφίσταται 20% έκπτωση στα εισιτήρια ενηλίκων στο ΝΟΗΣΙΣ έως τις 12/2/2012. Αντίστοιχα με το εισιτήριο εισόδου του ΝΟΗΣΙΣ στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο το εισιτήριο των 3 ευρώ χρεώνεται 2,5 ευρώ (ατομικό), ενώ το εισιτήριο των 2,5 ευρώ χρεώνεται 2 ευρώ (ομαδικό).
Επιπλέον, με το εισιτήριο εισόδου στο Πάρκο, το εισιτήριο εισόδου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης χρεώνεται στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ. Το ωράριο λειτουργίας του είναι 17.00 -22.00 τις καθημερινές και 10.00 - 22.00 τα Σαββατοκύριακα. Από τις 23/12/11 έως και τις 8/1/12 το ωράριο λειτουργίας θα είναι συνεχές, 10.00 - 22.00.
Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάρτα
Πόλο έλξης στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στη ΔΕΘ αποτελεί και η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάρτα, στόχος της οποίας είναι να σπάσει το σχετικό ρεκόρ σε διεθνές επίπεδο. Το ρεκόρ Guinness είναι 1.100 υπογραφές σε μία κάρτα και ο στόχος του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου είναι οι 1.500 υπογραφές στην ενιαία και μονοκόμματη κάρτα, εμβαδού 10 τ.μ., όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να γράψει την ευχή του και το όνομά του. Οταν ολοκληρωθεί η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, η κάρτα μ' έναν ανάλογο τεράστιο φάκελο θα αποσταλεί στον οργανισμό Guinness World Records για να πιστοποιήσει το ρεκόρ.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha