Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συνέχεια Δίκης ΣΠΦ (Β΄Χαλάνδρι)- 18η Συνεδρίαση, Παρασκευή, 25.5.12


Σε κλίμα ρουτίνας ολοκληρώθηκε το σκέλος της ανάγνωσης εγγράφων του κατηγορητήριου από τον πρόεδρο του τρομοδικείου Χ. Βρυνιώτη επικουρούμενο από τη μία από τις δύο τακτικές εφέτες. Η ρουτίνα φάνηκε καθαρά από τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος διάβαζε τα έγγραφα. 

Σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας επισημάναμε, ότι από την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας δεν προέκυψε κανένα «ενοχοποιητικό» στοιχείο σε βάρος των τεσσάρων μελών της ΣΠΦ. Ενοχοποιητικό με βάση το αστικό ποινικό δίκαιο, όχι με βάση τις δικές μας απόψεις, για τις οποίες η δράση της ΣΠΦ, όπως και όλων των άλλων ένοπλων οργανώσεων, είναι πολιτικά και κοινωνικά νομιμοποιημένη. Εμείς εξετάζουμε την υπόθεση απ’ όλες τις πτυχές της. Και από πολιτική άποψη και από την άποψη του αστικού ποινικού κώδικα. 

Επισημαίνουμε, λοιπόν, ότι είναι άλλο ζήτημα η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη συμμετοχή σε μια ένοπλη επαναστατική οργάνωση, όπως η ΣΠΦ, πράξη στην οποία έχουν προχωρήσει οι Δ. Μπολάνο, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος και Χ. Τσάκαλος, που δικάζονται σ’ αυτή τη δίκη, και άλλο ζήτημα οι λεγόμενες ποινικές ευθύνες. Θυμίζουμε, ότι οι εκπρόσωποι των αστικών πολιτικών κομμάτων που κατηγορήθηκαν για τα περιβόητα σκάνδαλα έχουν υποστηρίξει ότι είχαν μόνο πολιτική ευθύνη για τις πράξεις τους, ότι τους έκρινε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές και ότι κακώς ζητείται η παραπομπή τους στα ποινικά δικαστήρια. Τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης δεν μπήκαν στο κόπο να προβάλουν αντίλογο σ’ αυτό, ενώ το κάνουν για τους αγωνιστές που συμμετέχουν σε ένοπλες οργανώσεις του κομμουνιστικού και αναρχικού κινήματος, οι οποίοι έχουν το πολιτικό σθένος και το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστούν την δράση της οργάνωσή τους και να μην την πετάξουν στα σκυλιά. Γι’ αυτούς ζητούν καταδίκες στη βάση της «συλλογικής ευθύνης» κι ας μην υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους, πλην της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης για τη συμμετοχή τους στις οργανώσεις. 



Κανένα στοιχείο, λοιπόν, δεν προέκυψε από την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας του κατηγορητηρίου και το ίδιο ισχύει και για τα έγγραφα της δικογραφίας που διαβάστηκαν. Νομίζουμε ότι αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε τον πρόεδρο να διεκπεραιώσει αυτή τη διαδικασία με ρουτινιάρικο και όχι ευχάριστο για τον ίδιο τρόπο. Απλούστατα, δε βγαίνει καταδίκη για κατοχή, προμήθεια και χρήση εκρηκτικών, όπως και για τη συμμετοχή στις τρεις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, ακόμα και βάσει του ισχύοντος ποινικού κώδικα, που αποτελεί το δίκαιο των κεφαλαιοκρατών. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι στην επόμενη συνεδρίαση, που θα γίνει την Τετάρτη 30 Μάη, θα καταθέσουν γραπτά τα αιτήματά τους, που προέκυψαν από τη διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων και θα κάνουν και σχολιασμό τους. 
Στη φάση της προανάκρισης η διαδικασία στην Ιταλία 
Στο μεταξύ, διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης (βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης) από μεριάς Ιταλίας, όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες. Δικαστικός επιμελητής επέδωσε σε εφτά άτομα (στους δύο η επίδοση έγινε στη δικαστική αίθουσα, για τους υπόλοιπους δεν γνωρίζουμε), κατηγορούμενους στις διάφορες υποθέσεις της ΣΠΦ, έγγραφο που έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Τους ενημερώνει ότι μετά από μήνυση του Μπερλουσκόνι (!) γίνεται σε βάρος τους προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα για το παγιδευμένο δέμα που στάλθηκε στον τέως πρωθυπουργό της Ιταλίας και ότι οι ιταλικές δικαστικές αρχές τους έχουν διορίσει συνηγόρους. 

Για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί διώξεις και στην Ελλάδα και μάλιστα η σχετική δίκη έχει οριστεί να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβρη. Και βέβαια, με καμιά λογική, ούτε με το ισχύον ποινικό δίκαιο, δεν μπορεί οι ίδιοι άνθρωποι να δικαστούν δυο φορές, σε δυο διαφορετικές χώρες, για την ίδια υπόθεση. Και βέβαια, όπως έχουμε ήδη γράψει, το αδίκημα έγινε στην Ελλάδα, εδώ θα δικαστούν, και τυχόν αίτημα έκδοσής τους στην Ιταλία θα συνιστά νομικό σκάνδαλο ολκής. 

Σχολιάζοντας την επίδοση αυτού του εγγράφου, ο Χρ. Τσάκαλος δήλωσε ότι πρόκειται για εκδικητική πράξη, λόγω της πρόσφατης ενέργειας της FAI που πυροβόλησε στα πόδια στέλεχος καπιταλιστικής επιχείρησης. 

(ΠΗΓΗ: http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=16960&pos=4&cat_id=48 ) 

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha