Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Θεια Λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι της Κηφισιάς την Παναγίτσα



Πανηγυρική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφικό εκκλησάκι  στο κέντρο της Κηφισιάς την Παναγίτσα παρουσία  πλήθος κόσμου που από νωρίς προσήλθε. Από την 1ηΑυγούστου καθημερινά ακούγονταν οι παρακλήσεις  στην Παναγίτσα, η οποία γιορτάζει και  θα πραγματοποιήθει Λιτάνευση της Εικόνας στα 9μερα της Παναγίας στις 22 Αυγούστου Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου. Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου και γιορτάζεται από τη μία άκρη της Ελλάδος ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια. Όλες οι εορτές προς τιμή της Παναγίας χαρακτηρίζονται «Θεομητορικές εορτές». Κυριότερη θέση όμως θέση κατέχει η Κοίμηση της Θεοτόκου γιατί έχει ιδιαίτερη θέση στο λαϊκό καλαντάρι με νηστεία και τις «παρακλήσεις» που προηγούνται, όπου σε πολλά νησιά στολίζουν και τον επιτάφιό της. Χιλιάδες πιστών όλων των ηλικιών προσέρχονται σε διαφόρους ναούς της Παναγίας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για να προσκυνήσουν τις θαυματουργές εικόνες της.  Την τιμητική της έχει η Παναγία της Τήνου της οποίας ο εορτασμός έχει και έναν ιδιαίτερο εθνικό χαρακτήρα.

Τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα της Παναγιάς.
Η δεσπόζουσα μορφή της δεν μπορεί να απαντηθεί σε άλλους πολιτισμούς. Η Μητέρα του Χριστού είναι συνυφασμένη με τον πυρήνα της ύπαρξης του Έλληνα. Από την οικογενειακή καθημερινή ζωή μέχρι τα πεδία των μαχών, από τις ευτυχισμένες στιγμές μέχρι τις ανυπέρβλητες ανθρώπινες δυσκολίες η επίκληση της Παναγίας είναι σμιλεμένη στην ψυχή του Έλληνα. .
Εύη Ρουσουνέλη

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha