Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Θύελλα αντιδράσεων για τις πρόσφατες μονοδρομήσεις στην Κηφισιά (vid)



Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει απο τους κατοίκους του Δήμου Κηφισιάς και δη της περιοχής που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια μεταξύ της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, με αφορμή τις πρόσφατες "επιλεκτικές" και άνευ προειδοποίησης μονοδρομήσεις, που αφορούν τις οδούς ΙΩΝΙΑΣ - ΕΛΛΗΣ - ΤΡΟΙΑΣ - ΠΟΝΤΟΥ - ΛΕΒΙΔΟΥ.
Αρχές Ιουλίου και εντελώς αναπάντεχα ένα πρωινό οι διερχόμενοι οδηγοί απο την Χαρ.Τρικούπη που είχαν κατεύθυνση προς την Πολιτεία και το Καστρί, ξαφνικά "έπεφταν" στα απαγορευτικά σήματα που "φύτρωσαν" μέσα σε ένα βραδυ και τα οποία δεν τους επέτρεπαν να συνεχίσουν την πορεία τους (λοξώς δεξιά, όπως για δεκάδες χρόνια συνηθίζοταν) με συνέπεια να δημιουργηθεί το απόλυτο χάος κι ένα τροχαίο περιστατικό...
Η απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας χαρακτηριστική, με τους οδηγούς αρχικά να διστάζουν να συνεχίσουν την πορεία τους, ωστόσο όμως μπροστά στο δίλλημα να περιμένουν μέσα στον καύσωνα, τουλάχιστον για 10 λεπτά στο φανάρι της Χαρ.Τρικούπη, ώστε να κάνουν μια παράκαμψη που θα τους κόστιζε σε χρόνο μόλις μερικά δευτερόλεπτα, επέλεγαν σαφώς τη δεύτερη λύση, με συνέπεια το όλο θέμα να μοιάζει μεφαρσοκωμωδία (δείτε παρακάτω το σχετικό video)!

Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο γεγονός έγινε γνωστό, με επίσημη ανακοίνωση από την Δημοτική Αρχή, το Kifissia24.gr έχει δεχτεί δεκάδες σχόλια αγανακτισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντονότατα για τις "περίεργες" μονοδρομήσεις (οι οποίες σε κάποιους δρόμους δεν ξεπερνούν τα 30 μέτρα) που εν μέσω θέρους αποφάσισε να εφαρμόσει ο Δήμος...θέλοντας να πειραματιστεί για 12 μήνες !!
Η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (474/2011 – πρόταση 5Βσύμφωνα με την μελέτη που παρουσίασε ο ειδικός συγκοινωνιολόγος απομακρύνει την κίνηση από συγκεκριμένους δρόμους, την οποία έσπευσε να χαιρετήσει μόλις γνωστοποιήθηκε οΣύλλογος Αναβάθμισης Ποιότητας Ζωής της Ανατολικής Νέας Ερυθραίας (!!!!!!!), ρίχνοντας όμως τον κυκλοφοριακό φόρτο στους κύριους οδικούς άξονες, στη Χαριλάου Τρικούπη και στην Ελ. Βενιζέλου δηλαδή, με αποτέλεσμα σε ώρες και μέρες αιχμής (Σάββατο μεσημέρι ειδικά τον χειμώνα) η Χαριλάου Τρικούπη από το ύψος του Κεφαλαρίου μέχρι και τα φανάρια της Ερυθραίας να αναμένεται να είναι αδιαπέραστη κρίνοντας με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα εν μέσω θέρους !!!
Το Kifissia24.gr από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την λειτουργία του υποστήριξε ότι θα αναδεικνύει προβλήματα της πόλης που κάνουν τη ζωή των πολιτών κάθε άλλο παρά εύκολη (υπενθυμίζουμε πριν αρκετό καιρό το θέμα με την παράνομη πιάτσα των ταξί στο κέντρο της Κηφισιάς, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και σχετικό θέμα με τα "κολονάκια" στους περίφημους ποδηλατόδρομους που κατά τις νυχτερινές ώρες αφαιρούνται ώστε να λειτουργούν ώς θέσεις στάθμευσης για τα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης μας).
Το μείζον θέμα λοιπόν που έχει προκύψει με τις συγκεκριμένες μονοδρομήσεις πρόκειται να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο με εκτενές ρεπορτάζ που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες ώστε να αποδειχθεί ότι κάθε άλλο παρά υπέρ της προστασίας της αμιγούς κατοικίας λειτουργεί.
Επίσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη μελέτη που έχει παρουσιάσει ο έμπειρος συγκοινωνιολόγος και η οποία εγκρίθηκε, έχει προβλεφθεί ότι η ομαλή κυκλοφορία επί της Χαριλάου Τρικούπη εξασφαλίζεται (ειδικά τους χειμερινούς μήνες) εφόσον υπάρχει και ομαλή ροή των οχημάτων που την διασχίζουν αφού δεν παρεμποδίζονται από παράνομα σταθευμένα οχήματα επί της Χαριλάου Τρικούπη (ύψος Κεφαλαρίου) σε σημεία του δρόμου όπου υπάρχουν ΚΑΙ πινακίδες του Κ.Ο.Κ. (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης)
Επιτέλους η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να ενεργοποιηθείΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προσφέροντας ΛΥΣΕΙΣ και όχι να κυνηγάει ΜΟΝΟ την παράνομη στάθμευση σε χώρους όπου απαιτείται η χρήση της σχετικής κάρτας.
Αντίστοιχα το ίδιο πρέπει (και ελπίζουμε) να έχει προβλεφθεί και για τον οδικό άξονα της Λεωφ. Κηφισίας - Ελ. Βενιζέλου από τον τροχονόμο έως την έξοδο της Ερυθραίας (ύψος ΚΑΣΤΡΙ) που σε μερικά σημεία του, ειδικά όπου υπάρχουν επιχειρήσεις, έχει μετατραπεί κατά το ήμισυ (δεξιά λωρίδα) σε πάρκινγκ, δημιουργώντας κίνηση μέχρι το φανάρι του ΚΑΤ, ειδικά σε ώρες αιχμής!
Πρέπει επιτέλους η πόλη μας να παρέχει τις στοιχειώδεις ανέσεις σε όλους τους πολίτες και όχι η άνεση να παρέχεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ !!!
ΥΠΟΓΡΑΦΗ: ΚΗΦΙΣΙ(ΟΦΗΣ)
Ημέρα 1: Η λέξη "μπάχαλο" είναι μικρή σαν έννοια να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε
Ημέρα 2: To πρώτο ατύχημα δεν άργησε να 'ρθει.... οι διελεύσεις όμως παρά το απαγορευτικό συνεχίζονται... Συνήθεια τόσων χρόνων είναι αυτή, πως να κοπεί;
Hμέρα 3: "Δε βαριέσαι...ποιός περιμένει στο φανάρι;"

Ημέρα (;;) : Και το σήριαλ συνεχίζεται.... Όλοι οι καλοί χωράνε



http://www.kifissia24.gr 

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha