Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο δήμος πληρώνει αρκεί να δοξάζεται ο ίδιος!


Προ ολίγων μηνών αναρτούσαμε στην ιστοσελίδα τη σχετική απόφαση του δήμου με τις επιχορηγήσεις των Συλλόγων. Λίγες ημέρες νωρίτερα γράφαμε σχετικά με την απάντηση του δήμου σε ερώτηση Συλλόγου τι μέλλει γενέσθαι με τα χρήματα που έλεγε “ή θα τα πάρετε όλοι ή δε θα πάρει κανένας”.

Γράφει ο Στρατής Μαζίδης
Με άλλα λόγια πιάσε το αυγό και κούρεφτο, όταν έχεις προγραμματίσει κάποια πράγματα.
Ας γίνω όμως λίγο πιο συγκεκριμένος. Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται τα 90 χρόνια από τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής κάνει μια προσπάθεια να συνδυάσει τα εγκαίνια της πλατείας Μικράς Ασίας με μια εκδήλωση για την ιστορική μνήμη. Στα πλαίσια αυτά οι άνθρωποι του Συλλόγου σχεδίαζαν με την υποσχεθείσα και αποφασισθείσα επιχορήγηση των € 1.500,00 να προχωρήσουν στη χάραξη μιας μαρμάρινης πλάκας για να τοποθετηθεί στην πλατεία.
Αξιόπιστες όμως πληροφορίες θέλουν τη δημοτική αρχή να απαντά ότι “εδώ δεν ξέρω αν θα μπορέσω να πληρώσω τους υπαλλήλους και θα σας δώσω λεφτά;”.
Με τέτοιου είδους προσεγγίσεις αναρωτιέται κανείς όχι μόνο τι μέλλον μπορεί να έχει η πόλη μας αλλά και η χώρα μας γενικότερα.

α. οι άνθρωποι δε ζητούν κάτι έτσι αυθαίρετα. Δεν ξημερώθηκαν μια μέρα και είπαν πάμε στο δήμο να πάρουμε λεφτά. Είναι ένα ποσό που έχει αποφασισθεί και όπως υποστηρίζουν κάποιες πηγές έχει ήδη από μήνες υπογραφεί -συγκεκριμένα όταν είχαμε βγάλει την πρώτη ανάρτηση- από τον επίτροπο, που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι ο δήμος ΔΕΝ τα πληρώνει.
β. πώς γίνεται άλλοτε να υπάρχουν χρήματα στο δήμο και άλλοτε όχι; Θάλασσα είναι με παλίρροια και άμποτη; Δηλαδή δεν υπάρχει το εξωφρενικό ποσό των € 1.500,00 για να χαραχθεί ένα μνημείο αλλά πχ υπήρχαν:
- € 31.500,00 για το 10ημερο της Βιβλιοθήκης ξεπερνώντας κατά € 10.000,00 αυτό του 2010 μιας και τότε υπήρχαν χορηγοί
- € 10.000,00 για το ιερό πάρτυ τάχα μου για την Αγία Παρασκευή για να ντερλικώσουν οι συνήθεις ύποπτοι;
Ή μήπως ήταν άλλα λεφτά εκείνα, από κάποιο άλλο κουτί από το οποίο δεν μπορούν να πληρωθούν οι υπάλληλοι του δήμου; Ή μήπως τότε ήταν όλα ρόδινα, είχαμε γεμάτο το Φορτ Νοξ και ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω;
Σε κάθε περίπτωση είναι κατανοητό πως ο δήμος χρήματα διαθέτει ΟΤΑΝ προβάλλεται μόνο αυτός. ΟΤΑΝ πιστώνεται ότι μπορεί να πιστωθεί κανείς από κάποια εκδήλωση, πρωτοβουλία κτλ. και πιθανώς ίσως για κάποιους άλλους λιγοστούς.
Δεν είναι δυνατό για παράδειγμα να αρνούνται στη Στέγη Γερόντων αφού δε δίνουν τίποτε, έστω μια μείωση των δημοτικών τελών αν και θα σου πουν πότε την αρνηθήκαμε; Σωστά, αφού ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσατε στις σχετικές επιστολές του ιδρύματος.
Ομοίως κι εδώ. Χρήματα για μπιφτέκια και μπύρες όσα θες, παράδες για την κοιλίτσα μας έχουμε. Για να τιμήσουμε την ιστορική μνήμη όχι. Μα έλεος ρε παιδιά πια, έλεος. Οι μισοί Έλληνες κατάγονται από τη Μικρά Ασία, είναι ντροπή να εμπαίζετε όχι το Σύλλογο αλλά όλους εμάς με τέτοια αστεία επιχειρήματα. Ή θα πάρετε ή δε θα πάρετε, δεν έχω να πλερώσω να ούμε κτλ.
Διότι άμα δεν έχεις να πλερώσεις να ούμε, ας μην έκανες πάρτυ και 10ήμερα, τα οποία 10ημερα αν θυμάται καλά η ασθενής λόγω ηλικίας μνήμη μου πέρυσι που έκανες ως δημοτική αρχή το θεαματικό μπρος πίσω τα κατήγγειλες για το κόστος τους.
Ο Σύλλογος ων Μικρασιατών σχεδιάζει και ετοιμάζει κάτι όμορφο για την ιστορική επέτειο και θα όφειλε πρώτη από όλους η δημοτική αρχή να το στηρίξει διότι το όνομα της πόλης μας χάρη στην παρουσία δεκάδων μικρασιατικών φορέων και μέσων μπορεί να ακουστεί παντού, κάτι για το οποίο θα συμβάλλουμε κι εμείς ενεργά μέσα από τις ιστοσελίδες της δικής μας διαχείρισης.
Επίσης καλό θα είναι οι συνεργάτες του δημάρχου να τον ενημερώνουν αφού λείπει για κάποιες επιστολές που έχουν έρθει για αυτόν ζητώντας ως οφείλουν τη δική του έγκριση και συγκατάθεση
για κάποια πράγματα ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν και να τρέξουν εγκαίρως. Η πόλη σταματά να λειτουργεί και μας δίνει ραντεβού το Σεπτέμβρη όπως έλεγε και μια δήλωση που είχαμε λάβει στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο προσφάτως;
Όσο για τα € 1.500,00; Καλό είναι επιτέλους να δοθούν. Κι αν μια φορά δεν εισπράξεις όλη τη δόξα εσύ, ε δεν έγινε και τίποτε. Μόνο ο Θεός ενδόξως γαρ δεδόξασται!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha