Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Μονάδα ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκε μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου



ΟΙ ΗΠΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΣΙΝΑ
 
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ισραηλινές και αιγυπτιακές δυνάμεις στην Χερσόνησο του Σινά, αλλά και οι αμερικανικές δυνάμεις (για πρώτη φορά μεταφέρθηκε μονάδα ειδικών δυνάμεων από την Ιορδανία στο Σινά) από εχθές, όταν δολοφονήθηκε ...
ένας 43χρονος  ισραηλινός, ο Kerem Shalom. Το πτώμα του βρήκε σε παραλία της περιοχής του  βόρειου Σινά κοντά στο Σέιχ Zuweid, ένας Αιγύπτιος. 
Είχε δολοφονηθεί με μία σφαίρα στο κεφάλι. Η δολοφονία του "κούμπωσε" με τις πληροφορίες που είχαν οι ισραηλινές αρχές ότι επίκεινται τρομοκρατικές επιθέσεις από τους σαλαφιστές κατάι ισραηλινών και δυτικών στόχων στην περιοχή.
Έτσι ή αλλιώς η περιοχή  Zuweid Sheikh είναι προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και λόγω της μουσουλμανικής εορτής  του Eid al-Adha οι κινήσεις τους ήταν αυξημένες, τις τελευταίες 10 ημέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Ισραηλινών οι ισλαμιστές αντάρτες του Σινά, που έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα μετά την εκλογή της μετριπαθούς ισλαμικής κυβέρνησης της Αιγύπτου, πρόκειται να κτυπήσουν δυτικούς και ισραηλινούς στόχος στο Σινά και όταν αναφέρονται σε "δυτικούς στόχους" στο Σινά, οι Ισραηλινοί εννοούν τουρίστες.  
Οι ισλαμιστές είναι αποφασισμένοι να εκδικηθούν για τις στοχευμένες εκτελέσεις που πραγματοποίησαν άνδρες της Mossed  στις 13 Οκτωβρίου: Του Hisham Saidni και  του Abdullah al-Ashqar, δύο ανώτερων  διοικητών του  τρομοκρατικού δικτύου Σινά-Γάζας  της οργάνωσης "Majlis Al-Shura Μουτζαχεντίν".
Από την πλευρά του το  Ισραήλ  έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα την  512 Ταξιαρχία και  μονάδες των μυστικών υπηρεσιών της περιβόητης Shin-Bet , οι οποίες είναι σε επιφυλακή από την  Λωρίδα της Γάζας  έως και τα σύνορα με την Αίγυπτο.  
Επίσης και η Αίγυπτος έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή τις δικές της δυνάμεις , γύρω από την περιοχή του Σινά Καθώς και η αμερικανική δύναμη είναι σε ετοιμότητα εδρεύοντας  σε δύο βάσεις, στο  Al-Gora κοντά στο Ελ Αρίς και στο Sharm el-Sheikh στο νότο.
Η αμερικανική μονάδα ειδικών δυνάμεων από τα σύνορα  Συρίας- Ιορδανίας που βρίσκονταν μεταφέρθηκε  αιφνιδίως στην Ερυθρά Θάλασσα λιμάνι της Άκαμπα με ελικόπτερα. 
Η Majlis Al-Shura Μουτζαχεντίν είναι μια οργάνωση που έχει υπό την σκέπη της  περίπου 6.000 (!) τοπικές ανταρτικές οργανώσεις καθώς συμμετέχουν σε αυτήν βεδουίνοι , Παλαιστίνιοι  Ιορδανοί , Σαουδάραβες, Λίβυοι αλλά και άτομα από την Υεμένη , όλοι όμως ασπαζόμενοι την φιλοσοφία της Αλ-Κάιντα .
 Από τα οχυρά τους στο κεντρικό και νότιο Σινά, έχουν πραγματοποιήσει τις περισσότερες από τις  πρόσφατες επιθέσεις  κατά του Ισραήλ και των αιγυπτιακών στρατιωτικών στόχων στη χερσόνησο.
Σύμφωνα με μήνυμα σε ισλαμική ιστοσελίδα και σε εγκώμιο για τον δολοφονημένο  Hisham Saidni από τους Ισραηλινούς αναφέρεται η εξής  προειδοποίηση:  «Το αίμα των μουσουλμάνων ηρώων δεν είναι φθηνό, ούτε χύνεται μάταια. Οι Εβραίοι θα πληρώσουν ακριβά για κάθε σταγόνα αίματος που χύνεται  και στο Ισραήλ θα πρέπει να αναμένουν μια καταστροφική απάντηση. "
Στις αρχές της εβδομάδας, άνδρες των αμερικανικών, Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών παρατήρησαν την  «ξαφνική» εξαφάνιση χιλιάδων τζιχαντιστών από τις θέσεις τους στο Σινά "σαν να άνοιξε η  γη και τους κατάπιε".
Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία ώστε οι Αμερικανοί πολίτες να μην επισκέπτονται το Σινά .
Σύμφωνα με το διοικητή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Αντιπτέραρχο Benny Gantz οι συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να είναι από το Σινά έως τα βόρεια σύνορα με το  Λίβανο και τη Συρία.



Πηγή

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha