Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Εντολή σύλληψης του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη – Σχόλιο του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας



Οι Πειρατές για την εντολή σύλληψης του Βαξεβάνη
 
 



Βασική αρχή στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι η προστασία δημοσιογράφων, bloggers και πληροφοριοδοτών.

“Θεωρούμε ότι η δημοσιοποίηση στην Κοινωνία εσωτερικών δημόσιων ή εταιρικών πληροφοριών, όταν αυτές αποδεικνύουν παράνομες ή ανήθικες δραστηριότητες, καταχρήσεις, διαφθορά, εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών και γενικά βλάβη της κοινωνίας, αποτελεί μορφή ηθικού θάρρους και πρέπει να ενθαρρύνεται και να προστατεύεται.

Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να βελτιωθεί η νομοθεσία για την προστασία των δημοσιογράφων και των bloggers με την ταυτόχρονη πλήρη ανωνυμία και προστασία των πηγών τους.”
 


Οι πολιτικοί και οι υποτακτικοί τους δημόσιοι υπάλληλοι στο ΣΔΟΕ και στις Εισαγγελικές Αρχές, προσπαθούν να “καλύψουν” την περιβόητη λίστα “Λαγκάρντ” εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια. “Όλοι γνωρίζουν”, κανείς όμως δε μιλάει. Ένας δημοσιογράφος τόλμησε να βγάλει στο φως την αλήθεια. Ο Κώστας Βαξεβάνης τόλμησε να αποκαλύψει αυτό που όλοι ήθελαν να παραμείνει κρυφό με..
χίλιες δυο δικαιολογίες: “αποκτήθηκε παράνομα”, “δεν δόθηκε εντολή να ερευνηθεί” κτλ.

Ε, λοιπόν, η “εντολή” για έρευνα δόθηκε, από την αποκάλυψή της στο περιοδικό HOTDOC. Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούν για δικαιοσύνη και να μη βλέπουν δικαιοσύνη, βαρέθηκαν να τους εμπαίζουν με τα “δήθεν” και τα “ίσως”.

Πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους, ότι τα πράγματα  αλλάζουν και πλέον η διαφάνεια είναι το απαιτούμενο και όχι το ζητούμενο.

Η “λίστα Λαγκάρντ” είναι μια από τις πολλές λίστες (λίστα με τα εμβάσματα στις ελβετικές τράπεζες, λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες, τους φοροφυγάδες) που δεν αξιοποιήθηκαν από ένα κράτος που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό και από ένα πολιτικό σύστημα που βασίζεται στη διαπλοκή και στη διαφθορά. Σε αντίθεση με τα άλλα κράτη, όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία, που χρησιμοποίησαν σωστά τις αντίστοιχες λίστες τους.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει το δημοσιογράφο και την αποκάλυψή του. Όπως στηρίζει και θα στηρίζει κάθε αποκάλυψη δημοσιογράφου που θα καταγγέλλει και θα δημοσιοποιεί την αλήθεια και στοιχεία για παράνομες πράξεις και αδικήματα.

Τέλος δηλώνει πως έχει την διάθεση και το κουράγιο να υποστηρίξει την ελευθερία του λόγου και της δημοσιογραφίας, με όποιο τρόπο μπορεί.





Πηγή

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha