Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - Μοσχάρι λεμονάτο



Από τα Κυριακάτικα οικογενειακά φαγάκια!

Υλικά για 4 μερίδες:

700 γρ μοσχάρι
(συνήθως χρησιμοποιώ ποντίκι)
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Χυμός από 2  λεμόνια
Αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά
και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρα
και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει
για 45 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά,
 μέχρι να χυλώσει το κρέας
και να μείνει με λίγη πηχτή σαλτσούλα. 
Αν μας φανεί η σάλτσα νερουλή
προσθέτουμε 2 κουταλιές νισεστέ
(ή αλεύρι ή κορν φλάουρ) και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές.

 Καλή απόλαυση!

http://sintagoulis.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha