Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληρός προϋπολογισμός για τη Γαλλία



Στη Γαλλία, τον σκληρότερο προϋπολογισμό των τελευταίων 30 χρόνων θα ανακοινώνει σήμερα ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.
Ο πρώτος προϋπολογισμός του Ολάντ, από την ανάληψη των καθηκόντων του, θα υποβληθεί το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Προβλέπει εξοικονόμηση 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μείωση του ελλείμματος, ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Όπως αναφέρει το Reuters, το « σφίξιμο των λουριών », μέσω φορολογικών αυξήσεων για υψηλά εισοδήματα και πάγωμα των δαπανών, έχει ως στόχο τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος για το 2013, στο 3% της οικονομικής απόδοσης και την εξασφάλιση της θέσης της Γαλλίας δίπλα στη Γερμανία ως μια ουσιαστική δύναμη στην ευρωζώνη και ως ένας αξιόπιστος δανειολήπτης.

Οι οικονομολόγοι, ωστόσο, ανησυχούν ότι οι στόχοι του προϋπολογισμού είναι σχεδόν υπερβολικοί, ειδικά βάσει των προβλέψεων για οικονομική ανάπτυξη το 2013 της τάξης του 0,8%, που θεωρείται ως ένα υπεραισιόδοξο πλάνο.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Μαρκ Ερό, επανέλαβε τη δέσμευση για μείωση της ανεργίας μέσα στον επόμενο χρόνο και διαβεβαίωσε ότι ο στόχος του0,8% της κυβέρνησης είναι «ρεαλιστικός και εφικτός».


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha