Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ Πάνω από 11.000 συντάξεις-«μαϊμού»



Πάνω από 11.000 συντάξεις-«μαϊμού»   
Στους 7.000 υπολογίζονται οι Έλληνες που λάμβαναν συντάξεις-μαϊμού από τα ταμεία πλην του ΟΓΑ, ενώ σε άλλους περίπου 4.000 αγρότες έχει ήδη κοπεί η σύνταξη. Τα αναλυτικά στοιχεία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανά ταμείο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Ειδικότερα:
Στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, οι αναπόγραφες συντάξεις είναι 6.600. Από τη διασταύρωση στοιχείων, προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων.
Στον ΟΑΕΕ, οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι, είναι 137. Έχουν ασκηθεί 20 αγωγές και μία μήνυση, το 2011, και 42 αγωγές και τρεις μηνύσεις, το 2012.
Στο ΕΤΑΑ δεν καταβάλλεται σύνταξη σε 99 μη απογραφέντες και έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για περαιτέρω έλεγχο.
Στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών προέκυψε η καταβολή δύο παράνομα εισπραχθεισών συντάξεων, μετά τον θάνατο των συνταξιούχων.

Στον ΟΓΑ διαπιστώθηκε ότι 3.140 άτομα δεν είχαν τις προϋποθέσεις χορήγησης και ο Οργανισμός διέκοψε οριστικά τη σύνταξή τους. Ακόμη, 1.200 άτομα δεν παρουσιάστηκαν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 1ης Σεπτεμβρίου του 2011. Το τρέχον έτος, διενεργείται παρόμοιος έλεγχος για ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, που έχουν γεννηθεί ή κατάγονται από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς την Τουρκία και την Αίγυπτο.
Πάντως, 2.000 άτομα δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί. Ο ΟΓΑ, στη συνέχεια, θα ελέγξει τα δικαιολογητικά για 17.000 ενδιαφερομένους και, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, θα διακοπεί η σύνταξή τους.



Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha