Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ταύτιση απόψεων Υπουργών Αμυνας Κύπρου - Γαλλίας




Ταύτιση απόψεων Υπουργών Αμυνας Κύπρου - Γαλλίας
Συνάντηση με το Γάλλο ομόλογό του Jean-Yves Le Drian είχε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Ηλιάδης συνόδευσε τον κ. Le Drian κατά την αναχώρηση του από την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στη συνάντηση, λέγοντας ότι διαπιστώθηκαν οι κοινές απόψεις για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις εξελίξεις στην περιοχή μας, καθώς και για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αρμοδιότητας τους

«Στο επίπεδο των διμερών σχέσεων αναφερθήκαμε στις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου σε όλους τους τομείς. Όσον αφορά τον τομέα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων μας επαναβεβαιώσαμε την εξαιρετική συνεργασία, η οποία αναπτύσσεται και η οποία είναι αποτελεσματική και αποβλέπει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνεργασία μας στη βάση του διεθνούς δικαίου», είπε.

Οσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι οι απόψεις τους για λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών κορυφής συμπίπτουν. «Θα ήθελα ξανά να εκφράσω βαθύτατη ικανοποίηση και εκτίμηση για τις διαχρονικές θέσεις αρχών της Γαλλίας. Η Γαλλία ήταν και παραμένει πάντοτε ένας αξιόπιστος φίλος της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε.


Από πλευράς του, ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας ανέφερε ότι οι δύο τους έδωσαν συνέχεια στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας με τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα, καθότι, όπως ανέφερε, είχε να συναντήσει και την ομάδα των Γάλλων που είναι εδώ στην Κύπρο.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι Γάλλοι στρατιώτες επαναπατριζόμενοι από το Αφγανιστάν, περνούν τρεις μέρες στην Κύπρο με σκοπό να νιώσουν καλύτερα, να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να επανενταχθούν στην καθημερινότητα.

Όσον αφορά την πολιτική συνεργασία αλλά και τη διμερή συνεργασία, ο Γάλλος ΥΠΑΜ είπε πως αντηλλάγησαν απόψεις, επιβεβαιώνοντας τα όσα είπε ο κ. Ηλιάδης. Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συνάντηση πάρα πολύ εποικοδομητική.

Αναφορικά με το Ατυπο Συμβούλιο, είπε ότι προετοίμασε τις αποφάσεις που τυχόν θα ληφθούν πριν από το τέλος του χρόνου. «Εξετάσαμε πάρα πολλά θέματα και μιλήσαμε με μεγάλη ειλικρίνεια. Αυτή η Συνάντηση επέτρεψε στην Ευρώπη της Άμυνας να νιώσει πιο δυνατή και να είναι ένας πόλος ασφάλειας και ειρήνης στον κόσμο», κατέληξε.


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha