Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστραλία: Ο ομογενής 'Αντριου Δημητρίου παραμένει από τους ισχυρότερους Αυστραλούς


Για άλλη μια χρονιά η οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review ψήφισε τον ομογενή 'Αντριου Δημητρίου ως έναν από τους ισχυρότερους Αυστραλούς.

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Δημητρίου ήταν ο εγκέφαλος της παναυστραλιανής ανάπτυξης του φούτμπολ και εξασφάλισε ένα δισεκατομμύριο 250 εκατομμύρια δολάρια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο ετήσιος μισθός του Δημητρίου ανέρχεται στα 2,2 εκατ. δολάρια.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι, ο 'Αντριου είναι επικεφαλής του αυστραλιανού φούτμπολ (AFL), ενός αθλήματος που «λατρεύεται σαν θρησκεία» στην Αυστραλία, και γι' αυτό ο ίδιος έχει τεράστια πολιτική, οικονομική και πολιτιστική επιρροή.

Το πρωτάθλημα του AFL, συμπεριλαμβάνει 17 ομάδες σε όλη την Αυστραλία και η κάθε μία απ' αυτές αριθμεί περισσότερα από 50.000 μέλη. Ο Δημητρίου έχει εξασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τις ομάδες, μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.



Το Σάββατο θα γίνει ο τελικός του αυστραλιανού φούτμπολ μεταξύ των ομάδων Χόθορν της Μελβούρνης και Σίδνεϊ Σουάνς και αναμένεται να τον παρακολουθήσουν κοντά 100.000 θεατές και πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αυστραλία και το εξωτερικό.

Όμως, με τον Δημητρίου επικεφαλής το συγκεκριμένο άθλημα δεν περιορίζεται στον αθλητισμό. Κάνει καμπάνιες και σε κοινωνικά θέματα, όπως την πάταξη του ρατσισμού και της οικογενειακής βίας, κατά των ναρκωτικών κ.α.



News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha