Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

600 Έλληνες γονείς δίνουν τα παιδιά τους λόγω ανέχειας



«Πάρτε το παιδί μου γιατί δεν μπορώ να το ταΐσω». Πάνω από 600 οικογένειες, πνιγμένες από τα χρέη, ζήτησαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα επειδή δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. 
Τα αιτήματα μέρα με την μέρα αυξάνονται όπως εξηγεί στο www.koutipandoras.gr ο Γιώργος Πρωτόπαπα, Γεν. Διευθυντής στα «Χωριά SOS»: «Στο σύνολο τα αιτήματα που παρουσιάστηκαν το 2010 από οικογένειες για να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα δεν ξεπερνούσαν τα 400. Αυτά τα αιτήματα όμως, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011,  έχουν υπέρ-καλύψει το σύνολο των αιτημάτων του 2010. Πιο συγκεκριμένα η αύξηση των περιπτώσεων ανήλθε στο 65% σε σχέση με το ανάλογο διάστημα πέρυσι».

Αυτή η κατάσταση δεν είναι καινούρια, ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, τους τελευταίους μήνες όμως έχει παρουσιάσει αύξηση. «Τα παιδικά χωριά SOS εδώ και χρόνια προστάτευαν παιδιά για κοινωνικούς λόγους το οικονομικό κομμάτι ήταν πάντα στο νούμερο 4-5 και ποτέ δεν είχαμε δεχθεί αίτημα από οικογένειες για να πάρουμε ένα παιδί εξαιτίας της φτώχειας. Αυτή η κατάσταση εμφανίστηκε τέλη του 2009 με αρχές του 2010» υπογραμμίζει ο κ. Πρωτόπαπας και συνεχίζει εξηγώντας ότι τα περισσότερα αιτήματα γίνονται στο νομό Αττικής: «Τα περισσότερα αιτήματα γίνονται από την Αθήνα. Στην επαρχία βρίσκουμε λιγότερες τέτοιες περιπτώσεις για παράδειγμα στην Αλεξανδρούπολη δεν έχουμε τέτοια αιτήματα συνολικά είναι 5-10. Στην Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στην Πελοπόννησο και το νομό Αττικής».
Όπως εξηγεί ο κ. Πρωτόπαπας μέχρι σήμερα μόνο στο 5%-10% των περιπτώσεων έχουν οδηγηθεί στο να πάρουν υπό την προστασία τους κάποιο παιδί ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις προσφέρουν οικονομική βοήθεια με την παροχή τροφίμων και ενδυμάτων στις οικογένειες καθώς στόχος τους είναι να κρατούν τις οικογένειες ενωμένες. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων αφορά Έλληνες (80%) και μόνο το 20% οικονομικούς μετανάστες.



www.koutipandoras.gr 

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha