Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΜΑΡΑ ΛΕΕΙ Η ΝΔ


Η ΝΔ μένει στις πέντε θεσμικές και πλήρεις ενέργειες, με τις οποίες έχει δημοσίως δεσμευτεί ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στο θέμα της υπογραφής που...
ζητείται από τον κ. Σαμαρά» συμπλήρωσε.
Επίσης, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικό με υπογραφή του κ. Σαμαρά.
Αναφορικά με τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι ισχύει το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ειδικότερα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ με την ομάδα Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το πλαίσιο αρχών, η κυβέρνηση έχει αποστολή την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή των εκλογών, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι η ομάδα Βενιζέλου, που γνώριζε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση του PSI, συμφώνησε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.
«Αν η διαδικασία καθυστερήσει, τότε θα το δούμε» είπε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος, όμως, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλά για μεγάλη παράταση του βίου της, όπως πχ προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση για τα συνοδευτικά μέτρα της συμφωνίας θα γίνουν στα μέσα του 2012 και ότι «θα την κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ».
Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετική ερώτηση είπε ότι οι θέσεις της ΝΔ για την εφεδρεία ισχύουν.

Υπογραφές θέλει το Βερολίνο

Απαραίτητη θεωρεί την υπογραφή του προέδρου της ΝΔ και το Βερολίνο, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικού παράγοντα, ο οποίος μίλησε με Έλληνες δημοσιογράφους.

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αναμορφώσει πρακτικές και νοοτροπίες» τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα της εμπιστοσύνης.

Σε ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων γιατί απαιτείται η υπογραφή Σαμαρά, ο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος απάντησε ότι προκαλούν ανησυχία στο Βερολίνο οι παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης όταν έρθει στην κυβέρνηση.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha