Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι φήμες για πραξικόπημα,... το δημοψήφισμα και ο διεθνής Τύπος




Οι φήμες για πραξικόπημα, το δημοψήφισμα και ο διεθνής Τύπος 

Προβληματίζει τα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη η απομάκρυνση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ
Η «βόμβα» για το δημοψήφισμα που έριξε ο Γ. Παπανδρέου, εκτός από όλα τ' άλλα, πυροδότησε και φήμες περί πραξικοπήματος στην Ελλάδα. ΟΖαν Κατρεμέρ, ανταποκριτής της γαλλικής «Liberation» στις Βρυξέλλες ο οποίος κάλυψε την σύνοδο του G20 στις Κάνες, έγραψε ένα tweet αναφέροντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δικαιολογήθηκε στους εταίρους του στην ευρωζώνη ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα προκειμένου να αποφύγει σχεδιαζόμενο πραξικόπημα.
«Ο Παπανδρέου, στο δείπνο της Τετάρτης, δικαιολογήθηκε για το δημοψήφισμα λέγοντας ότι ήθελε να αποφύγει τον κίνδυνο πραξικοπήματος», αναφέρει το tweet.
Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης διακινούν αυτήν τη θεωρία, τονίζοντας ότι ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτηςαποστράτευσε τους τέσσερις κορυφαίους της στρατιωτικής ιεραρχίας την Τρίτη, την επομένη της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος. Μάλιστα έχουν ξεθάψει δήλωση του κ. Μπεγλίτη από τον περασμένο μήνα στην οποία περιγράφει τον στρατό ως «κράτος εν κράτει». Απαιτούν από τον κ. Παπανδρέου να δημοσιοποιήσει ό,τι γνωρίζει για την συνομωσία αυτού του «κράτους εν κράτει».

Ανάμεσα στις εφημερίδες που αναρωτιούνται αν η απομάκρυνση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας αποφασίστηκε για να προλάβει ένα πραξικόπημα είναι οι βρετανικές «Telegraph» και «Daily Mail».

Πιο απερίφραστα έθεσε το θέμα η «Handelsblatt», η κορυφαία οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας. Σε άρθρο του με τίτλο «Αν ήμουν Ελληνας», ο διευθυντής της, Γκαμπόρ Στάινγκαρτ, παραδέχεται ότι το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας είναι στην πραγματικότητα άλλο ένα σχέδιο διάσωσης των τραπεζών εις βάρος των ελλήνων εργαζομένων οι οποίοι θα το πληρώσουν μέσω της ολικής καταστροφής των θέσεων εργασίας, των μισθών και του επιπέδου διαβίωσης. Το μόνο που θα κάνουν τα μέτρα αυτά, συνεχίζει, είναι να μεγαλώσουν το χρέος της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο για ακόμη πιο φοβερές απαιτήσεις για λιτότητα στο μέλλον.

«Αν ήμουν από την Ελλάδα, θα ήμουν ανάμεσα σ' εκείνους που βρίσκονται σε επιφυλακή και ανησυχούν. Θα παρακολουθούσα με δυσπιστία τον στρατιωτικό μηχανισμό που κυβέρνησε τη χώρα ως το 1974 και ο οποίος μπορεί να περιμένει μια ευκαιρία για εκδίκηση. Το γνωρίζουμε από πολλές χώρες: ο δρ Σοκ είναι εχθρός της δημοκρατίας»
, γράφει.

  tovima

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha