Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Το 2012 φέρνει και πρεμιέρες


Το 2012 φέρνει και πρεμιέρες
Ο θίασος του «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ,
ετοιμάζεται για την πρεμιέρα
 Eξι νέες θεατρικές παραστάσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες



Τέσσερις και δύο είναι οι πρεμιέρες του Ιανουαρίου 2012 που ξεχωρίζουν, καθώς το νέο κύμα παραστάσεων παραμένει ισχυρό κι έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες θεατρικές παραστάσεις της τρέχουσας σεζόν.
Αρχής γενομένης με την γλυκόπικρη κομεντί «Θα'σαι' δω ξανά του χρόνου» του Μπέρναρντ Σλέιντ που ανεβαίνει στο θέατρο Βρετάνια στις 11 Ιανουαρίου. Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Γωγώ Μπρέμπου μοιράζονται τους ρόλους του Τζορτζ και της Ντόρις στο γνωστό θεατρικό «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» που έχει γίνει και ταινία _με την Ελεν Μπέρστιν και τον Αλαν Αλντα σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Μάλιγκαν: Θέμα του η παράνομη σχέση δύο παντρεμένων, που συναντιούνται μία φορά τον χρόνο σε ένα απόμερο ξενοδοχείο. Η σκηνοθεσία είναι του Θ. Αθερίδη, η μετάφραση της Μαριαλένας Κωτσάκη και η σκηνογραφία της Ελένης Μανωλοπούλου. Πρόκειται για ένα γλυκό και τρυφερό έργο που υμνεί τον έρωτα και την αγάπη.
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανεβάζει, στις 18 Ιανουαρίου, το έργο του Κρετς «Στάλερχοφ», σε μετάφραση της Κοραλίας Σωτηριάδου. Γραμμένο πριν από σαράντα χρόνια (1971) εκτυλίσσεται σε μια φάρμα της Βαυαρίας και πραγματεύεται τη ζωή μιας οικογένειας. Κεντρική μορφή είναι ένα 14χρονο κορίτσι με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα στην όραση, το οποίο αποτελεί βάρος για τους γονείς της. Μια ιδιότυπη, ερωτική σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα σ΄εκείνη και στον εποχικό ηλικιωμένο, εργάτη του πατέρα της. Κάπου ανάμεσα στην τρυφερότητα και την κακοποίηση η σχέση αυτή θα γίνει γνωστή όταν το κορίτσι θα είναι ήδη έγκυος. Παίζουν ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, η Μαρία Καλλιμάνη, ο Μάνος Βακούσηςκαι σε πρώτη εμφάνιση η Αμαλία Αρσένη.
Μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Σαίξπηρ προτείνει ο Θωμάς Μοσχόπουλος με την παράσταση που ετοιμάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Είναι ο «Μακμπέθ» που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου. Μαζί με την ομάδα των ηθοποιών που συνεργάζεται από την εποχή του Θεάτρου του Νότου, ρίχνει τη δική του ματιά στον Μακμπέθ και τη Λαίδη, τους οποίους ερμηνεύουν ο Αργύρης Ξάφης και η Αννα Μάσχα. Τον θίασο αποτελούν οι Ξένια Καλογεροπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Αστέρης Πελτέκης, Γιώργος Παπαγεωργίου,Δημήτρης Νασιούλας, Κωνσταντίνος Βουδούρης. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Δημητριάδη, η σκηνογραφία της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου και οι φωτισμοί τουΛευτέρη Παυλόπουλου.
Στις 3 Φεβρουαρίου, η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου υποδέχεται το έργο τουΝικολάου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου, ο οποίος υπογράφει και τη δραματουργική επεξεργασία, μαζί με τονΣωτήρη Χαβιάρα. Παρ΄ότι το έργο είναι γραμμένο το 1845, εύκολα ο σημερινός θεατής θα πιστέψει ότι γράφτηκε για τον 21ο αιώνα. Με κεντρικό ήρωα τον Μανώλη Κουτρούλη, ο Ραγκαβής χειρίζεται τα θέματα της πολιτικής ίντριγκας, των εκβιασμών αλλά και της αφέλειας, με τρόπο εξαιρετικό, οδηγώντας το κοινό στο γέλιο και την αυτοκριτική.ΟΝίκος Καραθάνος τον Κουτρούλη. Παίζουν: Νίκος Χατζόπουλος, Μανώλης Μαυρομματάκης, Λαέρτης Μαλκότσης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη κ.ά. Σκηνογραφία Μαρί-Νοέλ Σενιέ, μουσική Δημήτρης Καμαρωτός.
Κι ακόμα: Στις 20 Ιανουαρίου έχει πρεμιέρα το έργο «Ριχάρδος ο Τρίτος _μόνο της φήμης το πρόσκαιρο κενό» που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Σαίξπηρ. Σε μετάφραση τουΕρρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία του Φώτη Μακρή, η παράσταση χρησιμοποιεί στοιχεία που ανατρέπουν τον μύθο και φωτίζουν σκοτεινή σημεία της ιστορίας. Μέσα από την εξιστόρηση της ανόδου και της πτώσης του Ριχάρδου, οι έξι ηθοποιοί της παράστασης βρίσκουν αφορμή να μιλήσουν για το σήμερα και τους μηχανισμούς που ανεβάζουν και κατεβάζουν πρόσωπα και κυβερνήσεις.

 Η σκηνογραφία είναι του Γιώργου Ζιάκα και παίζουν οι Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης, Κωσταντής Μιζάρας, Νίκος Νίκας, Θεοδώρα Ντούσκα. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 στο Στούντιο Μαυρομιχάλη. Για τέσσερις παραστάσεις (26, 27, 28 και 29 Ιανουαρίου), ο Γιώργος Καραμίχος σκηνοθετεί το έργο του Γιάννη Σουλιώτη «Θυμάσαι πώς μύριζαν οι μανόλιες στη Νικαράγουα;», στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου. Με θέμα τον έρωτα, την αγάπη και την επιθυμία που ποτέ δεν χάνεται, το έργο πραγματεύεται τον θάνατο και την ανάσταση ενός ανθρώπου για να συνεχίσει να στέλνει ερωτικές επιστολές. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική δουλειά όπου έξι άνθρωποι επί σκηνής μιλάνε, παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν αγαπημένα, γνωστά και άγνωστα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο. Τα σκηνικά είναι του Μανώλη Παντελιδάκη. Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Χάρης Ανδριανός, Παναγιώτης Τσεβάς, Δημήτρης Τίγκας, Φοίβος Παπαδόπουλος. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Προξενείου της Δημοκρατίας της Νικαράγουα.


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha