Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Οι εξελίξεις στη Χαλυβουργία


Σύμφωνα με πληροφορίες από παρευρισκόμενους στη σημερινή συγκέντρωση των χαλυβουργών, στη τριμερή υπήρξε αδιέξοδο, εξ αιτίας της αδιαλλαξίας και της προκλητικότητας της εργοδοσίας. Ήδη από χθες άρχισε να "στέλνει" τα μηνύματά της προειδοποιώντας τους απεργούς ότι η στάση τους θα οδηγήσει σε "αναδιάρθρωση" του εργοστασίου με απολύσεις, αν όχι σε κλείσιμο. 
Τα ίδια επανέλαβαν και σήμερα στη τριμερή. Οι εκπρόσωποι - νομικοί σύμβουλοι του Μάνεση προσήλθαν χωρίς πρόταση, ενώ το υπουργείο τους πρότεινε επαναπρόσληψη των 50 με κρατική επιδότηση χωρίς όμως να γίνουν απολύσεις για 18 μήνες. Δεν απάντησαν με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν ενήμεροι και ακολούθησε μια προκλητική τοποθέτηση σε σχέση με την απεργία όπου κατηγόρησαν τους εργάτες ότι θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο.
Αυτό εξόργισε τους απεργούς οι οποίοι έλεγαν ότι ενώ προσπάθησαν να είναι διαλλακτικοί η εργοδοσία σκληραίνει τη στάση τους. Δεν τους μένει πλέον κανένας άλλος δρόμος από τα να συνεχίσουν απαιτώντας 5νθήμερο - 8ωρο και επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων τους. 
Αυτό ήταν το κλίμα σήμερα στη Πειραιώς, φυσικά τις αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα τους θα τις πάρει η γενική τους συνέλευση.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha