Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μεξικό: Τουλάχιστον 31 νεκροί και 13 τραυματίες από μια μάχη ανάμεσα σε συμμορίες μέσα σε φυλακή


 Τουλάχιστον 31 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε μάχη ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες σε φυλακή της πολιτείας Ταμαουλίπας του βόρειου Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αρχές, εξέλιξη που αύξησε σε 58 τα θύματα των συγκρούσεων αυτού του είδους στα σωφρονιστικά καταστήματα της περιοχής, όπου κρατούνται εκατοντάδες μέλη των καρτέλ των ναρκωτικών.

    Η μάχη, που όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα El Universal σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, ξέσπασε ανάμεσα σε μέλη της συμμορίας Los Zetas και του καρτέλ του Κόλπου που κρατούνταν στη φυλακή της πόλης Αλταμίρα, η οποία έχει ονομαστική χωρητικότητα 2.000 ανθρώπων αλλά εκτιμάται ότι κρατούνται σε αυτή περίπου 3.000 άνδρες και γυναίκες. Οι συμμορίες φέρονται να συγκρούστηκαν "για τον έλεγχο των παράνομων δραστηριοτήτων μέσα στη φυλακή".

    Η συμμορία Λος Σέτας --η οποία ιδρύθηκε την δεκαετία του 1990 και διευθύνεται από πρώην επίλεκτους των ειδικών δυνάμεων του στρατού-- και το καρτέλ του Κόλπου μάχονται εδώ και καιρό στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες μεξικανικές πολιτείες για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.


    Χρειάστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές, ώρες στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Ταμαουλίπας για να δώσει ένα τέλος στις συγκρούσεις. Δυνάμεις του στρατού και της ομοσπονδιακής αστυνομίας έσπευσαν και απέκλεισαν την περιοχή.

    Τον Οκτωβρίου του 2010 μάχη η οποία είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε κρατούμενους στη φυλακή της πόλης Ρεϊνόσα της ίδιας πολιτείας είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 21 εξ αυτών. Τον Ιούνιο του 2010, 29 κρατούμενοι είχαν σκοτωθεί σε φυλακή στην Μασατλάν, στην πολιτεία Σιναλόα. Εντός 2010 είχαν αναφερθεί πολλές ακόμα αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε κρατούμενους σε φυλακές στις πόλεις Ματαμόρος, Νουέβο Λεόν κ.ά.

    Πάνω από 50.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους ανεπίσημους υπολογισμούς μεξικανικών ΜΜΕ, έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυξε το λεγόμενο πόλεμο εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, κινητοποιώντας δεκάδες χιλιάδες άνδρες του στρατού.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha