Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

«Πολεμικό» πάλι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ



ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΤΣΩΧΟΥ
itsoxos@ekdotiki.gr
«Πολεμικό» γίνεται πάλι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά την προχτεσινή πρόταση Παπανδρέου για μεταβατική δυαρχία, την οποία απέρριψε μετ' επαίνων το Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά θα... ξανασυζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του οργάνου στις 12 Ιανουαρίου και στο Εθνικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 14 και 15 του μήνα. Κορυφαία στελέχη, προεξάρχοντος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιτέθηκαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον πρώην πρωθυπουργό, την ώρα που η Λούκα Κατσέλη εκδήλωνε το ενδιαφέρον της να διεκδικήσει κι αυτή την ηγεσία του Κινήματος.

«Η προσωπική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος συνιστά έμμεση αναγνώριση των ευθυνών διακυβέρνησής του και αυτό τον τιμά. Αντίθετα, η προσπάθεια μετάθεσης του χρόνου ανάδειξης νέου προέδρου προδίδει μια αμετανόητη εμμονή που οδηγεί σε κατασπατάληση πολύτιμου χρόνου που θα κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ, στην παράταξη και στην Ελλάδα», σημείωσε αρχικά στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ συνέχισε σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους: «Υπάρχει προφανής δυσαρμονία Κινήματος με την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρόεδρο εδώ και τώρα. Αποδοχή της πρότασης Παπανδρέου ισοδυναμεί με σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια και οδηγεί σε μόνιμη ύφεση τη δημοκρατική παράταξη».
Ο Θ. Πάγκαλος
Αντίθετος στη δυαρχία δήλωσε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Αν ήμουν Γερμανός, θα έβλεπα με συμπάθεια τη δυαρχία», είπε, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία. «Θα κοιτάξει ο ένας να φάει τον άλλον και να μείνει μόνος του», συμπλήρωσε. Πάντως εξέφρασε την αντίθεσή του στη λογική ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αποτελέσει το «εξιλαστήριο θύμα», λέγοντας ότι «δεν θα έπρεπε να λιθοβοληθεί ο Γ. Παπανδρέου. Δεν μπορεί να λέμε "ξέρετε το ΠΑΣΟΚ άλλαξε σελίδα, το ΠΑΣΟΚ είναι καινούργιο κίνημα το οποίο θα ικανοποιήσει όλες και όλους και για όλα φταίει ο Παπανδρέου''. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και θεωρώ ότι αυτή η πολιτική ήταν η μόνη δυνατή στην κατάσταση που βρέθηκε η χώρα», σημείωσε.
Ο Ν. Σαλαγιάννης
Νέα επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού εξαπέλυσε χτες και ο Νίκος Σαλαγιάννης που στο προχτεσινό Πολιτικό Συμβούλιο είχε ξεσπαθώσει κατά του Γιώργου, αλλά και του Νίκου Παπανδρέου. «Θεωρώ ότι οποιαδήποτε διαδικασία και σενάριο δυαρχίας είναι λαθεμένο, αυτοκτονικό», επισήμανε. «Πρέπει να είναι καθαρές οι λύσεις σε τόσο κρίσιμες περιόδους, να ξέρουμε ότι υπάρχει ένας ηγέτης που εκλέχθηκε από διαδικασίες καθαρές, μη αμφισβητήσιμες, ο οποίος μπορεί να συντονίσει την παράταξη και ταυτόχρονα να μπορεί να στηρίξει την κυβέρνηση», πρόσθεσε. Ο κ. Σαλαγιάννης υποστήριξε ακόμη ότι επί πολλά χρόνια «τα δυο μεγάλα κόμματα λειτουργούν ως λάφυρο του εκάστοτε προέδρου, ιδιοκτησία και κληρονομιά, χωρίς ουσιαστικές συλλογικές διαδικασίες».
Αντωνίου και Ευθυμίου
Την εκτίμηση ότι μέσα στον Ιανουάριο θα έπρεπε να «είχαμε τελειώσει, να έχουμε ένα τοπίο καθαρό», εξέφρασε η Τόνια Αντωνίου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται καθαρές πολιτικές προτάσεις, ότι δεν είναι εποχή για «γκρίζες ζώνες», υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσε έναν κύκλο προσφοράς, αλλά και έναν κύκλο προβλημάτων, που συνδέθηκαν μαζί του και ότι «σε αυτήν τη φάση πρέπει να αποχωρήσει».
Η Σ. Γιαννακά
Για «χαοτική λύση» έκανε λόγο η Σοφία Γιαννακά, η οποία είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Αν έρθει στο Εθνικό Συμβούλιο και μας εξηγήσει ότι θα είναι ένα είδος επίτιμου προέδρου χωρίς αποφασιστικό ρόλο, αλλά ότι θέλει να μείνει για λίγους μήνες, επειδή, για παράδειγμα θέλει να εκλεγεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή, είναι κάτι που με αυτούς μόνο τους όρους μπορούμε να το συζητήσουμε».
«Παρούσα» η Λούκα
Παρούσα στις εξελίξεις διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε χτες η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο πιθανής υποψηφιότητάς της, απάντησε: «Μπορεί, είναι πολύ πιθανόν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους και κυρίως, όπως είπε, από τη διαμόρφωση μίας πολιτικής πλατφόρμας που δεν θα εκφράζει μόνο την ίδια αλλά και πολλούς άλλους συντρόφους της στο ΠΑΣΟΚ. Επιμένοντας στο προφίλ που έχει οικοδομήσει εδώ και καιρό, η πρώην υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει καταθέσει μια πλατφόρμα εξόδου από την κρίση και επανέλαβε την αντίθεσή της στην περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, η κ. Κατσέλη επανέλαβε την αντίθεσή της με τη μείωση των μισθών ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι αυτές θα οδηγήσουν σε βαθύτερη ύφεση και σε δημοσιονομικές αποκλίσεις. «Είναι το λάθος φάρμακο στη λάθος στιγμή», υπογράμμισε.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha