Popular Post

Blogger Themes

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΑΕΚ - Ανθρακες ο θησαυρός



Ανθρακες ο θησαυρός
Λεφτά υπάρχουν; «Με ουρά» θα απαντούσε ο ίδιος! Προϋποθέσεις για να περάσετε από τον «σκόπελο» της ΕΕΑ υπάρχουν; «Oσες θέλετε» θα 'λεγε, με τρόπο που δεν θα σήκωνε δεύτερη κουβέντα! Αρα θα πάρετε την ΑΕΚ; «Την επόμενη φορά που θα βγω στο ραδιόφωνό σας θα σας μιλήσω ως ιδιοκτήτης», δήλωσε ο ίδιος κατά λέξη στις αρχές της εβδομάδας σε αθλητικό ραδιόφωνο της Αθήνας, αφήνοντας, σχεδόν, άφωνους τους παραγωγούς της εκπομπής!
Αυτός είναι... συνοπτικά ο Βασίλης Ξενιάδης, που μπήκε... σαν σίφουνας στην πολυτάραχη ζωή της ομάδας στις 30 Δεκεμβρίου για να την ταράξει ακόμη περισσότερο, όχι απαραίτητα... με καλό τρόπο! Από τη μία, λοιπόν, έχεις έναν άνθρωπο που δηλώνει μεγαλοεπιχειρηματίας, που μιλάει με άνεση η οποία παραπέμπει τουλάχιστον σε... Δημήτρη Μελισσανίδη για την καταβολή 10 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, που διαφημίζει τα (υπό αμφισβήτηση) πτυχία του και που λέει ότι έχει 50 επιχειρήσεις (διάσπαρτες στο εξωτερικό)!
Κι από την άλλη, όποια «πέτρα κι αν σηκώσεις» θα βρεις γραμμένο το ονοματεπώνυμό μου με... μαύρα γράμματα! Είναι ποτέ δυνατόν;
Τον «φακέλωσαν»

Στα γραφεία της διοίκησης της ΑΕΚ πρόλαβαν να σχηματίσουν... ολόκληρο φάκελο με τα «έργα και τις ημέρες» του Βασίλη Ξενιάδη στην επιχειρηματική πιάτσα.
Ο Ελληνας «επενδυτής» φέρεται να είναι νόμιμος εκπρόσωπος των παρακάτω εταιρειών οι οποίες εμφανίζονται να έχουν οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ.
  • «Ρυμουλκά Ελευσίνας»
  • «Νήσος Κάλαμος»
  • «Πορτολός Ηνωμένα Ρυμουλκά»
  • «Πορτολός Ναυαγιαιρέσεις»
  • «Β. Ξενιάδης ΝΕΠΑ»
  • «Standar Development»
  • «Standar TAGS».
Το «TUGS» στα αγγλικά σημαίνει «Ναυάγια» και γράφεται με «U» κι όχι με «Α» όπως λανθασμένα αναγράφεται στην επωνυμία της τελευταίας εταιρείας!
Ο Σταύρος Αδαμίδης, δε, ακόμη «τσιμπιέται» με τις δηλώσεις του «επενδυτή» αμέσως μετά το ραντεβού τους, το βράδυ της 30ής Δεκεμβρίου. Ο Β. Ξενιάδης έκανε λόγο για «προσυμφωνία» ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ διαβεβαίωνε ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Απλά στο ραντεβού τους, του απαρίθμησε τα βήματα που πρέπει να κάνει, αν θέλει να πάρει στα χέρια του την ΑΕΚ! Στην ΠΑΕ αναφέρουν με σιγουριά ότι ο Β. Ξενιάδης δεν μπορεί να περάσει... ούτε έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, πόσο μάλιστα να μπει στη διαδικασία του ελέγχου. Κι εδώ που τα λέμε, δεν πρέπει να 'χουν άδικο αφού το ίδιο υποστηρίζουν σ' όλες τις πιάτσες της χώρας! Από την επιχειρηματική και τη δικηγορική μέχρι την ποδοσφαιρική και τη δημοσιογραφική!
Θα καταφέρει, άραγε, να ανατρέψει τα εις βάρος του προγνωστικά ο 47χρονος (φερόμενος ως) μεγαλοεπιχειρηματίας σ' αυτό το... ανεπανάληπτο «όλοι σας και μόνος μου»;
Εδώ μέχρι και ο πρόεδρος του «State University of New York» δήλωσε προ ημερών ότι δεν αποφοίτησε ποτέ και κανένας Βασίλης Ξενιάδης από το πανεπιστήμιό του, διαψεύδοντας ακόμη και τους τίτλους σπουδών που, σύμφωνα με τον Ελληνα «επενδυτή», κοσμούν το γραφείο του! Τι να πει κανείς...
Πάντως, ο επί μία τριακονταετία παράγοντας της ΑΕΚ, Νίκος Στράτος, που εμφανίστηκε να κάνει τον ενδιάμεσο, γρήγορα αποτραβήχτηκε από την υπόθεση, τονίζοντας «εμένα μη με ανακατεύετε άλλο, εγώ έφερα σε επαφή τον κ. Ξενιάδη με τον κ. Αδαμίδη κι από εκεί και πέρα τελείωσε ο ρόλος μου».
Επίσης, ισχυρίζεται ότι ο υποψήφιος επενδυτής, στις λίγες συναντήσεις που είχε μαζί του, του παρουσίασε χαρτιά με καταθέσεις 300 εκατ. ευρώ!
Οχι εδώ, αλλά στο εξωτερικό. Τώρα, τι έγγραφα ήταν αυτά και αν είχαν... συγγένεια με τη γνησιότητα, μόνον οι ειδικοί μπορούν να απαντήσουν. Οπως, βέβαια, και γνωστός τραπεζίτης που έφερε σε επαφή τον Β. Ξενιάδη με τον Ν. Στράτο, κάτι παραπάνω θα ξέρει...
Η «Ορίτζιναλ» μένει στην άποψη «εν οίδα ότι ουδέν οίδα». Και στην ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις πληροφορήθηκε πως πίσω από το ενδιαφέρον του Ελληνα επενδυτή (πριν μάθει, δηλαδή, το όνομα του Β. Ξενιάδη) βρίσκεται ο Ν. Στράτος, έκανε λόγο για «φαντάσματα του παρελθόντος». Ωστόσο, δεν λείπουν οι αμφισβητίες των... αγαθών προθέσεων του Β. Ξενιάδη αναφορικά με την επιχειρηθείσα εμπλοκή του στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Και δεν στέκονταν στο παραγοντικό του παρελθόν, το οποίο ο ίδιος αμφισβήτησε, λέγοντας ότι «με μπερδεύουν με τον αδελφό μου, εκείνος είχε προσπαθήσει να εμπλακεί με τον Ηρακλή και τον Αγροτικό Αστέρα», αλλά δεν είπε τίποτα για την εμπλοκή του με άλλες ομάδες, όπως ο Αίας Σαλαμίνας, για παράδειγμα.
Καταδικαστικές αποφάσεις
Επίσης, στα δικηγορικά γραφεία τηλεφωνούσαν δικηγόροι, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι σε βάρος του Β. Ξενιάδη υπάρχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις ύψους 2 δισ. ευρώ.
Ο Σταύρος Αδαμίδης δεν λέει τίποτα για τον Ξενιάδη και «παίζει τα ρέστα του» στο μέτωπο των ξένων επενδυτών. Ο ίδιος έχει «σημάδια» ότι κάτι καλό θα προκύψει για την ΠΑΕ ΑΕΚ, από το πρόσφατο ταξίδι του στο Ντουμπάι και πιέζει (στο μέτρο του δυνατού) τους εκπροσώπους των δύο διαφορετικών αραβικών fund να επισπεύσουν τις κινήσεις τους. Εύχεται και περιμένει ότι θα 'ναι σε θέση να μιλήσει για ευχάριστα πράγματα από βδομάδα.
Οσο για τον επενδυτή-αίνιγμα που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Γ. Βλάχο; Εδώ η κατάσταση είναι στάσιμη, αφού στην εν λόγω εταιρεία (στην οποία βρίσκονται μέσα και Ελληνοαμερικανοί) θέλουν να βεβαιωθούν πρώτα ότι θα ξεπεράσει η χώρα τον κίνδυνο της επιστροφής στη δραχμή.
«Δεν γίνεται να ρίξουν 10 εκατ. ευρώ και την άλλη μέρα η αξία τους να έχει πέσει στα 3 εκατ.», τόνισε ο Γ. Βλάχος στον Σταύρο Αδαμίδη σε μια πρόσφατη κουβέντα.
ΣΕ «ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ»
Η ΑΕΚ συνεχίζει και στην ανατολή του 2012 πάνω σε ένα «τεντωμένο σχοινί».
  • Στα αποδυτήρια η γκρίνια μεγαλώνει και σε λίγο ποδοσφαιριστές και παράγοντες θα θυμίζουν «αντίπαλα στρατόπεδα», αν κρίνουμε και από την πρόσφατη κίνηση των αρχηγών να μην επιτρέψουν στον Σταύρο Αδαμίδη να παραστεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία αγόρασαν μόνοι τους οι «κιτρινόμαυροι» από ζαχαροπλαστείο των Σπάτων!
  • Την ίδια ώρα ποδοσφαιριστές που έχουν λαμβάνειν ακόμη και ποσά της τάξης των 10.000 ευρώ, όπως ο Στίβεν Μπέλεκ, απειλούν με προσφυγή (επηρεασμένοι από τους ατζέντηδές τους που πιθανολογούν «σκάσιμο κανονιού»!), ενώ κάποιοι άλλοι (βλέπε Κάλα) συζητούν με τον Μ. Χιμένεθ το ενδεχόμενο της επιστροφής τους στην Ισπανία.
  • Η ΑΕΚ δεν αντέχει, όλες οι προθεσμίες έχουν εκπνεύσει και ο Αδαμίδης γνωρίζει καλά ότι σύντομα θα τελειώσει και ο χρόνος της διοίκησής του, με τη συμπλήρωση 20 μηνών από την ημέρα που εμφανίστηκε στη «σκηνή» της πολύπαθης ΠΑΕ...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΤΣΗΣ
ggalatsis@pegasus.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha