Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Στη σέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ.... εκλογές στις 17 Ιουνίου (και το τηλεφώνημα Βενιζέλου στον Σαμαρά)



Η επόμενη ημέρα στην Ιπποκράτους αλλά και την Συγγρού ξημέρωσε με πολύ προβληματισμό στα κομματικά επιτελεία, αλλά και οργισμένες αντιδράσεις από τη βάση και των δύο κομμάτων. Διαβάστε - μόνο στο planet-greece - γιατί οι ηγέτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει, πλέον, να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, την 17η Ιουνίου....



Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου, το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1974 το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε σε τόσο χαμηλά ποσοστά, πλέον, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ακόμη κι αν έβγαιναν τα κουκιά, αυτό δε θα γινόταν, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε δεύτερο κόμμα. Πλέον θέλουν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του, αποδεικνύοντας στην πράξη εάν όντως έχει πρόγραμμα επί της άσκησης οικονομικής πολιτικής για την άρση της χώρας από το αδιέξοδο του μνημονίου. Το κατά κοινώς λεγόμενο... να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη σέντρα.

Μόνο συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει καλά ότι το αντιμνημονιακό μέτωπο είναι ετερόκλητο. Όπως επεσήμαναν στο planet-greece κύκλοι από την Συγγρού, όσα καλέσματα κι αν απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπόλοιπους αντιμνημονιακούς κομματικούς σχηματισμούς, όσο κρασί κι αν ρίξουν όλοι στο κρασί τους, υπάρχουν τεράστια ιδεολογικά χάσματα που τους χωρίζουν. Χώρια του γεγονότος ό,τι ακόμη κι αν συσπειρωθούν, με δεδομένη τις τεράστιες ιδεολογικές αντιθέσεις με ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή. Μόνο αυτοί οι δύο έχουν, πλέον, 47 βουλευτές. Συν τη μη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, επιπλέον 108 βουλευτές δηλαδή, φτάνουμε στους 155. Άρα, τα... κουκιά δε βγαίνουν.

Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία διάθεση να σηκώσει στους ώμους της, όποια προσπάθεια διαπραγμάτευσης του Εθνικού Χρέους, χωρίς να έχει στο πλευρό του το δεύτερο κόμμα. Κι εδώ έρχεται το τηλεφώνημα - που σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece πραγματοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ - μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά.

Ο Βενιζέλος φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ό,τι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι, ναι σε συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να πει.

Όπως καταλαβαίνετε, οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, πλέον είναι μονόδρομος. Κι ας πάρει, ίσως και μες στην ημέρα, την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς, να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.






Πηγή

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha