Popular Post

Blogger Themes

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Απέρριψε την πρόταση Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας (BINTEO)





«Ζητήσαμε προεκλογικά εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης δυνάμεων της αριστεράς για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και το εννοούμε», δήλωσε από την κουμουνδούρου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έλαβε πρώτος τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης...




Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και την ΕΕ τονίζοντας ότι «πιστεύουμε ότι η σωτηρία του τρόπου περνά από την απόρριψη των μέτρων λιτότητας και αντικατάσταση από φορολογία συσσωρευμένου πλούτου».

Όπως εξήγησε «οι προγραμματικές θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου της αριστεράς. Έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και τα νέα επώδυνα μέτρα».



«Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αφού οι υπογραφές στο μνημόνιο αποτελούν τραγωδία για το λαό», τόνισε.

«Κατανοούμε τις δυσκολίες της χώρας αλλά και τις δυνατότητες μετά την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας. Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε χθες από την πόρτα ο ελληνικός λαός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει συνεννόηση και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα «πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς» και προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς τους Ευρωπαίου «να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση».

«Ήρθε η ώρα να λάβουν αυτοί το μήνυμα του λαού», είπε χαρακτηρίζοντας «σαφές» το μήνυμα προς την Ευρώπη: «Η πολιτική λιτότητας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha