Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Νέα ύποπτη φωτιά στον Πνεύμονα της Λαμίας, για 2ο συνεχόμενο καλοκαίρι.


ΝΕΑ ΥΠΟΠΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
Μέσα σ'ένα χρόνο είναι η 2η φορά που εκδηλώνεται φωτιά στην περιοχή μεταξύ των οδών Τυμφρηστού και Κάλβου, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας.
Το καλοκαίρι του 2011 είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαιά μεσημεριανή ώρα και ενώ υπήρχε δυνατός άνεμος. Οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν με τα λάστιχα και βοήθησαν το έργο της πυροσβεστικής. Ο εφιάλτης επέστρεψε χθές βράδυ στις 11.00, ευτυχώς όμως δεν φυσούσε.
Η αντίδραση των κατοίκων ήταν εκείνη που δεν επέτρεψε στις φλόγες να προχωρήσουν επικίνδυνα. Κοινό σημείο αναφοράς και στις δύο περιπτώσεις οι μαρτυρίες πολιτών. Πέρυσι κάποιοι έκαναν λόγο για ένα κόκκινο στουπί, χθές αρκετοί παρατήρησαν από τα μπαλκόνια τους, τρεις μπλε λάμψεις.

Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να κάψουν την έκταση και για ποιό λόγο; Η κατάσταση προβληματίζει όταν μάλιστα η εν'λόγο περιοχή (καφασέικα) είναι περιστοιχισμένη από σπίτια. Το δύσβατο της περιοχής δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερους φόβους στο μέλλον, μέσα στο κέντρο της Λαμίας, η μοναδική σε έκταση περιοχή γνωστή ως ο μελλοντικός πνεύμονας της Λαμίας.
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Οι κάτοικοι ζητούν προστασία, ζητούν συχνές περιπολίες από την πλευρά της Πυροσβεστικής, φοβούνται για τις ζωές των παιδιών τους, για τις δικές τους και για τα σπίτια τους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, για τον λόγο ότι μπορεί να ξανασυμβεί και τότε τα πράγματα να είναι χειρότερα. Οι ιδιοκτήτες της έκτασης ξενυχτούν κάθε βράδυ και περιφρουρούν,όπως και οι γείτονες, ενώ δαπανούν αρκετά χρήματα στον να καθαρίζουν τον χώρο από τα ξερά χόρτα. Μάλιστα όπως και πέρυσι προχώρησαν σε μήνυση κατ' αγνώστου.
Οι αρχές του τόπου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν γρήγορα τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha