Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Σε πύρινο κλοιό όλη η χώρα



Σε πύρινο κλοιό όλη η χώραΟ πύρινος εφιάλτης έχει «χτυπήσει» για άλλη μία φορά τη χώρα.
Αυτή την ώρα πολλά μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη, έχοντας μεγάλο «εχθρό» τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στις περισσότερες περιοχές όπου μαίνονται οι πυρκαγιές.
Άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι, σπίτια παραδομένα στις φλόγες και τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά έχει αφήσει μέχρι στιγμής πίσω τους οι φωτιές.
Ώρες αγωνίας για τους 30 εγκλωβισμένους στις Οινούσσες
Όσο περνάει η ώρα τόσο μεγαλώνει η αγωνία για τα 30 άτομα, τα οποία βρίσκονται εγκλωβισμένα στο μοναστήρι στις Οινούσσες. Την ίδια στιγμή κάτοικοι εγκατέλειψαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά στις αυλές τους.
Στο σημείο επιχειρούν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 7 μποφόρ, δυσχεράνουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ τη μάχη εγκατέλειψε το πυροσβεστικό ελικόπτερο, εξαιτίας βλάβης που προέκυψε στον κάδο ρίψης νερού.
Δύο τραυματίες στην Αρκαδία
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.
Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημίες κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού.
Μάλιστα η πυρκαγιά πέρασε μέσα από το χωριό και έκαψε σπίτια και αποθήκες.
Δύο άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά του να σώσουν τις περιουσίες τους από τις φλόγες. Πρόκειται για μια γυναίκα που διακομίζεται στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα και έναν 60χρονο άνδρα, ο οποίος που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Παπά Αλώνι στον Όλυμπο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πυροσβεστικό ελικόπτερο από τη Θεσσαλονίκη επιχειρεί στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ στην περιοχή βρίσκεται πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 17 πυροσβέστες.
Τέσσερα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στις περιοχές Μουρνιές, Γδόχια και Φουρνέ Χανίων, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στον Μύρτο Ιεράπετρας.
Οι φλόγες που μαίνονταν σε τρία μέτωπα έκαψαν σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας 1.000 στρέμματα δασικής, χορτολειβαδικής και αγροτικής έκτασης.
Για την κατάσβεση της, επιχείρησαν 120 άνδρες, 34 οχήματα, δύο αεροσκάφη καθώς και ελικόπτερα της Πυροσβεστικής αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ, υδροφόρες από Ιεράπετρα και Σητεία αλλά και πολίτες.
Στις φλόγες Κύθηρα και Μαγνησία
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Χώρα Κυθήρων. Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά άνδρες και δύο ελικόπτερα.
Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην Ανάβρα Μαγνησίας, όπου λίγο μετά τις 15:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση.
Αυτή την ώρα επιχειρούν ένα ελικόπτερο, μεγάλος αριθμός οχημάτων και ανδρών της Π.Υ. και πεζοπόρα τμήματα.
Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Πύραρχο Νικόλαο Μιχαλάκη, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση, η φωτιά καίει πουρνάρια, ενώ το έργο των πυροσβεστών, που νωρίτερα ενίσχυσαν με ρίψεις και δύο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, δυσχεραίνει ο άνεμος που πνέει στην περιοχή.
Πηγή: newbomb.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha