Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Der Spiegel : Στους πιο επικίνδυνους πολιτικούς της ΕΕ ο Τσίπρας



Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εντάσσει στη λίστα με τους 10 πλέον επικίνδυνους πολιτικούς που δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, το περιοδικό Der Spiegel. Η λίστα περιλαμβάνει όσους επιστρατεύουν τον φτηνό λαϊκισμό για να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό στην ιστοσελίδα του.

Στην κορυφή της λίστας με τους 10 Ευρωπαίους πολιτικούς εμπρηστές του ευρωπαϊκού...οράματος βρίσκεται ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος ζήτησε προ ημερών να αναδειχθεί η Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγήν ώστε να αποδείξει η Ευρωζώνη ότι «έχει δόντια».

Στο νούμερο δύο συναντάμε τον Αλέξη Τσίπρα και την πρότασή του να απέχει η κυβέρνηση από τον διάλογο με την τρόικα. «Τον βάφτισαν τον πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης από τότε που τέθηκε επικεφαλής της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και άρχισε να απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβέρnηση» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Παράλληλα το Der Spiegel υπενθυμίζει ότι ο κ. Τσίπρας απορρίπτει τιςαποκρατικοποιήσεις και ζητάει την ποινικοποίησή τους. «Ο Τσίπρας βασίζει τη ρητορική του στο επιχείρημα ότι είναι αδύνατη η αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ και γι' αυτό οξύνει ιδιαίτερα την αντιπολιτευτική του πρόταση» αναφέρει το περιοδικό.

Μετά τον Ζέντερ και τον Τσίπρα ακολουθούν ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου μαρίν Λεπέν και ο γραμματέας των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι πρέπει να πληρώνονται σε δραχμές και όχι σε ευρώ. Επεται ο Ολλανδός Γεέρντ Βίλντερς, πρόεδρος του κόμματος για την Ελευθερία, ο οποίος είχε χαρίσει τον Έλληνα πρέσβη, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μια δραχμή.

Τη λίστα συμπληρώνουν ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν και ο Φινλανδός Τίμο Σιντι, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, ο οποίος ζητάει το τέλος κάθε είδους βοήθειας προς τον Νότο της Ευρώπης.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha