Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τραγωδία στην Κίνα: Νεκροί 18 μαθητές από κατολίσθηση (VIDEO)


Συνολικά 18 μαθητές δημοτικού σχολείου έχασαν τη ζωή τους. Λόφος καταπλάκωσε σχολείο


Δεκαοκτώ μαθητές ενός Δημοτικού σχολείου της νοτιοδυτικής Κίνας, οι οποίοι συμπλήρωναν στη διάρκεια σχολικών διακοπών τα μαθήματα που είχαν χάσει έπειτα από ένα πρόσφατο σεισμό, σκοτώθηκαν από μια κατολίσθηση.
Η καταστροφή σημειώθηκε χθες στις 08:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) στο χωριό Ζενέ, στην ορεινή επαρχία Γιουνάν, τη στιγμή που οι μαθητές έφθαναν στο σχολείο, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το πτώμα του τελευταίου παιδιού ανασύρθηκε από τα ερείπια από τους διασώστες σήμερα το πρωί, ανέφερε στον ιστότοπό του ο δημόσιος κινεζικός ραδιοσταθμός. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός χωρικού, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, ενώ ένας άλλος έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Εκτός από το σχολείο του Ζενέ, τρία κτίρια αγροκτήματος θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη στο ίδιο χωριό στην περιφέρια Γιλιάνγκ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Εξαιτίας της κατολίσθησης σχηματίσθηκε επίσης ένα φράγμα σε γειτονικό ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια λίμνη και να απομακρυνθούν 800 άνθρωποι που οι κατοικίες τους απειλούνταν να πλημμυρίσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ένα μεγάλο τμήμα ενός δενδρόφυτου λόφου κατρακύλισε προς το μικρό σχολείο και τα κτίρια του αγροκτήματος όπου εργάζονται τώρα τα σωστικά συνεργεία.
Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να επιτρέψουν στο νερό να κυλήσει κανονικά και πάλι στην κοίτη του ποταμού καθώς και για τις επιχειρήσεις διάσωσης, υπογράμμισε το Νέα Κίνα.
Αυτή η νότια περιφέρεια είχε πληγεί στις 7 Σεπτεμβρίου από ένα σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 81 ανθρώπους. Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν σημειωθεί στην περιοχή της τελευταίες ημέρες, δήλωσαν αυτόπες μάρτυρες, πράγμα που πιστεύεται ότι συνέβαλε στο να προκληθεί η κατολίσθηση.
Αυτή η εβδομάδα είναι εθνική γιορτή και αργία στην Κίνα και τα παιδιά έχουν κανονικά διακοπές. Όμως τα παιδιά του Ζενέ προσπαθούσαν ακριβώς να συμπληρώσουν τα μαθήματα που είχαν χάσει μετά το σεισμό.
"Περισσότεροι από 30 μαθητές έπρεπε να έρθουν σήμερα για μάθημα και 18 ήταν ήδη παρόντες πριν αρχίσει το μάθημα", δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Γιάνγκ.


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha