Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία των μαθητών των Ελληνικών Σχολείων της NRW στο Προξενείο Ντίσελντορφ (Φωτογραφίες)


Διαμαρτυρία των μαθητών των Ελληνικών Σχολείων της NRW στο Προξενείο ΝτίσελντορφΜαθητές και μαθήτριες από τα Ελληνικά Λύκεια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν τα σχολεία τους σε καθηγητές και βιβλία. Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν μαθητές και μαθήτριες από τα ελληνικά Λύκεια του κρατιδίου και συγκεκριμένα από τα Λύκεια των πόλεων του... Ντίσελντορφ, του Βούπερταλ, της Κολωνίας, του Μπίλεφελντ, του Ντορτμουντ. Κρατώντας πλακατ με συνθήματα που έγραφαν τις απαιτήσεις τους οι νέοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση αλλά και τους φόβους τους για το μέλλον
τους.
Τα σχολεία της περιοχής έχουν σήμερα μεγάλα προβλήματα από ελλείψεις καθηγητών. Όπως είπαν στο Provoles τα παιδιά, είναι ελάχιστες οι διδακτέες ώρες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη σοβαρότατο πρόβλημα στην κάλυψη της ύλης. Το πρόβλημα αυτό μάλιστα, είναι τεράστιο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ Λυκείου οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν την τεράστια ύλη των μαθημάτων κατεύθυνσης κάνοντας αργότερα περισσότερες ώρες, ίσως ακόμα και τα Σάββατα οι κάποιες γιορτές και φυσικά μόλις (και εάν) το Υπουργείο καλύψει τις κενές θέσεις των εκπαιδευτικών.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών βρέθηκαν και ορισμένοι γονείς υποστηρίζοντας τους μαθητές στην κινητοποίησή τους, ενώ, εκτός από το Provoles.de, καλύφθηκε επίσης και από τον γερμανικό τύπο Express Düsseldorf και The News Hunter.com. 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha