Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Παπαδοπούλου, πρώην πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ και της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης




 
Χτυπημένη από την επάρατο νόσο, με την οποία πάλεψε για χρόνια η Δήμητρα Παπαδοπούλου έφυγε σήμερα από τη ζωή στο σπίτι της στη Στουτγάρδη της Γερμανίας όπου έζησε από τα 18 της χρόνια.

Για χρόνια η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπηρέτησε τον ελληνισμό και ιδιαίτερα τον ποντιακό ελληνισμό, αφού διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης, ενώ η μεγάλη της αγάπη, ήταν ο ποντιακός ελληνισμός, μιας και για χρόνια τον υπηρέτησε από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη από διάφορες θέσεις, και τελικώς ως πρόεδρος της κορυφαίας οργάνωσης της Ομογένειας στην Ευρώπη, που συγκεντρώνει στις τάξεις της περισσότερους από 40 συλλόγους.

Στα δεκαοχτώ της, η Δήμητρα Παπαδοπούλου άφησε το χωριό της, τη Λεκάνη Καβάλας και μετανάστευσε στη Γερμανία για να σπουδάσει Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες. Ακτιβίστρια, ενθουσιώδης υποστηρίκτρια των ανθρωπιστικών κινημάτων, μοίραζε την δραστηριότητά της σε πολλούς τομείς. Στο πλευρό της ο Μπέρνυ, ο ελληνολάτρης Γερμανός σύζυγός της, και οι δύο της κόρες.

Το πρώτο χτύπημα από τον καρκίνο ήρθε το 1993. Δύο επεμβάσεις στο στήθος την καθήλωσαν αρχικά. Επανακάμπτει όμως δριμύτερη, συμμετέχει σε ελληνικούς συλλόγους της Γερμανίας, ηγείται ποντιακών σωματείων στη Στουτγκάρδη, αναλαμβάνει πολύπλευρη κοινωνική δράση με πλατύ χαμόγελο για ζωή και διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπο.

Τέσσερα χρόνια μετά, έπειτα από δυνατούς πόνους, οι γιατροί εντοπίζουν πρόβλημα στο συκώτι και το πάγκρεας. Στο νοσοκομείο της Στουτγκάρδης την αναλαμβάνει ο γυναικολόγος και παθολόγος Χρήστος Μέμος. Ξεκινά θεραπεία και παράλληλα την επιβλέπουν ο καθηγητής Βάγκνερ και η ογκολόγος Σβίγκα. Ακολουθούν επίπονες πολυήμερες θεραπείες για να δυναμώσουν τα αντισώματα.

Για αρκετά χρόνια παλεύει τον καρκίνο, και στο διάστημα αυτό εκλέγεται πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ. Όμως από τις αρχές του χρόνου, πάλι ο καρκίνος την ξαναχτυπά. Νοσηλεύεται σε κλινική μέχρι να επιστρέψει πάλι πίσω στο σπίτι της στη Στουτγάρδη, όπως σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 στις 4 το απόγευμα στο χωριό που αγάπησε, την Λεκάνη του νομού Καβάλας.

Ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη επισημαίνει: «Η Δήμητρα Παπαδόπουλου-Schickel, ένα σύμβολο του ποντιακού χώρου της Στουτγκάρδης και όλης της Γερμανίας, απεβίωσε στις 03.10.2012. Η μεγάλη αγωνίστρια και πρώην Πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, έχασε τον αγώνα με τον θάνατο. Συνέβαλλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτυχία των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, προάγοντας το συλλογικό πνεύμα. Ήταν ένας άνθρωπος, αγωνιστής, με ευαισθησίες που ήξερε να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, μια άξια τιμονιέρης. Έντιμη, χαμογελαστή, με όραμα και διάθεση για δουλειά. Θρηνούμε την απουσία της γιατί ήταν ανιδιοτελής και ακούραστη στο ποντιακό στίβο. Θα μας λείψουν το χαμόγελα της, η αγωνιστικότητά, η μεθοδικότητά και η τυφλή αφοσίωσή της μέχρι θυσίας στα ποντικά θέματα. Οι αγώνες της Δήμητρα Παπαδόπουλου - Schickel αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας,, της υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να κρατάμε την Ιδέα του Πόντου ψηλά», καταλήγει η ανακοίνωση.



Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha