Popular Post

Blogger Themes

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Κάτι σοβαρό συμβαίνει με τις "καταθέσεις" Ελλήνων πολιτικών στις Ελβετικές (και οχι μόνο) τράπεζες




Όλα δείχνουν ότι κάτι, σοβαρό, συμβαίνει με την υπόθεση των πιθανών καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών σε ελβετικές Τράπεζες.
 Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε από τα κόμματα να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το που μπορούν να φθάσει ο έλεγχος για τυχόν καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό.

Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος ή γνωρίζει κάτι ή κάτι υποπτεύεται, αλλά δεν λέει τίποτα απ΄ όλα αυτά στον ελληνικό λαό, που υποτίθεται ότι πρέπει να μάθει την αλήθεια.

Σε συνδυασμό με όσα είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, οι υπόνοιες πολλαπλασιάζονται. Τι είπε ο κ. Πατσάλνικος; Υπήρξαν, λέει, επαφές, προφανώς από τον ίδιο ή τον αρμόδιο αντιπρόεδρο, με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για το θέμα, και τι αποφάνθηκαν οι Τραπεζίτες; Πρέπει, λένε, να τους

εξουσιοδοτήσουν οι βουλευτές προκειμένου να γίνει έλεγχος από τις ελβετικές Τράπεζες, για τυχόν καταθέσεις Ελλήνων πολιτικών.

Και μόνο ο υπαινιγμός Βενιζέλου για τα κόμματα που δεν λένε την αλήθεια, είναι αρκετός για να δημιουργήσει, όχι απλά την αίσθηση, αλλά τη βεβαιότητα, ότι υπάρχουν, όντως, πολιτικοί που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Αλλά ο υπαινιγμός είναι μάλλον πιο δηλητηριώδης. Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών υπαινίσσεται ότι πιθανώς να υπάρχουν στα κόμματα πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, μεταξύ αυτών που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά δεν θα είναι εύκολο να υπάρξει η συγκατάθεση των κομμάτων για να ερευνηθεί το θέμα, διότι, προφανώς, θα κατέρρεαν πολλά πολιτικά είδωλα και θα εμφανιζόταν γυμνή η αλήθεια για τον διαχρονικό χρηματισμό κομμάτων και στελεχών τους.

Ο υπαινιγμός του κ. Βενιζέλου θα μπορούσε να εκληφθεί και ως αντιπερισπασμός, μόνο στην περίπτωση κατά την οποία η όλη υπόθεση θα τον αφορούσε.

Όσον αφορά στη δήλωση του Προέδρου της Βουλής, για να δοθούν εξουσιοδοτήσεις στις ελβετικές Τράπεζες υπάρχουν τα εξής, μεταξύ άλλων, ερωτηματικά:
Α. Πρόκειται για μια ειλικρινή προσπάθεια να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει ή για μια προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση;

Β. Γιατί ακολουθείται η γραφειοκρατική μέθοδος των εξουσιοδοτήσεων και δεν ακολουθείται μια άλλη μέθοδος πιο απλή; Γιατί, π.χ., ο αξιότιμος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, που μένει στο απυρόβλητο, δεν δίνει εντολή στις ελληνικές Τράπεζες να εφαρμόσουν το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα; Τι προβλέπει ο νόμος; Πως όταν το ελληνικό δημόσιο ζητήσει να έχει τα στοιχεία των λογαριασμών όλων των Ελλήνων πολιτών, επομένως και των βουλευτών, είναι υποχρεωμένες να τα δώσουν.

Γ. Δεν θα ήταν πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό να βρεθούν οι λογαριασμοί των πολιτικών προσώπων και οι κινήσεις τους, αν το ζητούσε η Βουλή από τις ελληνικές Τράπεζες, αντί να μπλέκουμε με γραφειοκρατικές διαδικασίες, διακρατικού χαρακτήρα, που θα απαιτήσουν πολύ χρόνο;

Δ. Μήπως επελέγη η συγκεκριμένη διαδικασία ακριβώς γι αυτό το λόγο; Για να ξεχαστεί και η συγκεκριμένη υπόθεση μετά την παρέλευση κάποιου χρόνου; Και όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης πριν λίγα χρόνια, ο Έλληνας έχει μνήμη το πολύ 5-10 ετών, ανάλογα με το θέμα.

Ε. Γιατί ο κ. Πετσάλνικος δεν υποβάλει το αίτημα στις ελληνικές Τράπεζες; Έχει σχετική οδηγία από το ΠΑΣΟΚ;

Στ. Γιατί ο Ε. Βενιζέλος δεν διατυπώνει καθαρά και ξάστερα μια τέτοια πρόταση προς τον κ. Προβόπουλο, αφού δεν μπορεί να του επιβάλει απόφαση, καθόσον η Τράπεζα της Ελλάδος δέχεται εντολές μόνον από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;

Να πουν τα κόμματα την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το που μπορεί να φθάσει ο έλεγχος για τυχόν καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό, προέτρεψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

Αφορμή για την αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έδωσε παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου με την οποία ενημέρωσε το Σώμα ότι «μετά από επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών διαπιστώθηκε η ανάγκη να εξουσιοδοτήσουν οι βουλευτές την Ενωση Τραπεζών της Ελβετίας για έλεγχο τυχόν λογαριασμών, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο».

Μάλιστα ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθεί στους βουλευτές ένα πρότυπο ατομικής εξουσιοδότησης προκειμένου να το συμπληρώσουν για να διαβιβαστεί στην Ελβετία, ενώ αντίστοιχη μπορεί να είναι η διαδικασίας και για τους« φορολογικούς παραδείσους».

i-reportergr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha